Elon Musk, Cybertruck'ın Denemelerde Camının Kırılmadığını Gösteren Bir Video Paylaştı

123
28
16
10
10
Elon Musk, Cybertruck'ın Denemelerde Camının Kırılmadığını Gösteren Bir Video Paylaştı
Geçtiğimiz gün Tesla'nın yeni elektrikli pick-up aracı Cybertruck'ı tanıtan Elon Musk, camları 'kırılmaz' olarak lanse edilen aracın tanıtım sırasında camının kırılmasıyla büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Ünlü girişimci, bugün Twitter hesabından aslında tanıtımda yaşanması gereken sahneyi paylaştı.

Elektrikli araç dünyasının öncü markası olan Tesla, geçtiğimiz günlerde önemli bir atılım yaparak elektrikli pick-up aracını tanıtacağını duyurmuş ve dün düzenlenen lansmanla Cybertruck adındaki bu aracı tüm dünyaya tanıtmıştı. Tanıtım esnasında aracın özelliklerinden çok ilginç tasarımı dikkat çekse de lansmanda yaşanan olaylar, tanıtımın hiç de planlandığı gibi gitmemesine neden olmuştu.

Adeta bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi görünen Tesla Cybertruck, birçok sağlamlık özelliğiyle donatılmıştı. Hatta araçta kullanılan metal yüzeyin, Elon Musk'ın diğer şirketi SpaceX'in Starship aracındakiyle aynı olduğu belirtilmişti. Darbelere, çiziklere ve 9 mm'lik mermilere bile karşı koyabildiği söylenen araç yüzeyinin yanı sıra camların da kırılmaz olduğu ifade edilmişti. Lansman sırasında aracın camlarının kırılmazlığı herkese gösterilecekti ancak cam kırıldı ve tüm izleyenlerle birlikte Elon Musk da büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Elon Musk, aslında planladıkları sahneyi Twitter hesabından paylaştı:

Yaptığı paylaşımda "Franz, lansmanın hemen öncesinde Cybertruck'ın camına çelik top fırlattı. Sanırım üretimden önce yapmamız gereken bazı iyileştirmeler var" ifadelerini kullanan Elon Musk, lansmandan önce yaptıkları denemenin videosunu da paylaşıma ekledi. Elon Musk'ın araç hakkında aldığı ağır eleştirilerden sonra hâlâ iyimser olması da projenin aynı çizgide devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Videoyu izleyince aslında Elon Musk'ın lansman sırasında yaşadığı hayal kırıklığını anlayabiliyoruz çünkü daha öncesinde defalarca test edilmiş bir donanımın canlı yayınlanan bir etkinlik sırasında başarısız olması çok büyük bir talihsizlik. 

Tanıtım esnasında maksimum 805 km menzili olduğu açıklanan aracın ilk versiyonlarının 2021 yılının sonlarına doğru sahiplerine ulaşması bekleniyor. O tarihe kadar Elon Musk ve ekibinin araç üzerinde hangi değişikliklere gideceğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/384068/cybertruck-window-demo-not-breaking/
123
28
16
10
10
Emoji İle Tepki Ver
123
28
16
10
10