Kırılan Cam, Elon Musk'a 768 Milyon Dolara Mâl Oldu

120
55
12
11
9
Kırılan Cam, Elon Musk'a 768 Milyon Dolara Mâl Oldu
Elon Musk, geçmişte kurduğu bir hayalini daha geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Ancak olaylar tam da istediği gibi ilerlemedi ve sahnede yaşanan olumsuzluklar Tesla’nın ve Musk’ın para kaybetmesine sebep oldu.

Elon Musk’ın net serveti, Tesla’nın uzun süredir beklenen kamyonetinin tanıtımından sonra 768 milyon dolar düştü. Musk, “Çılgın torku ve dinamik havalı süspansiyonlu Tesla süper kamyoneti” ile ilgili hayalinin tweet’ini 7 yıl önce atmıştı ve bu hayalini Los Angeles’ta Tesla Cybertruck’ı hayranlara tanıtarak gerçekleştirdi.

Dayanıklılığıyla ön plana çıkacak olan aracın kapı panelleri, 9mm tabancaya dayanabiliyor. Araçta yer alan bu kapı panelleri, uzay araçlarında kullanılan alaşımla üretildi. Tesla’nın tasarım şefi Franz von Holzhausen, kapı panelinin dayanıklılığının balyozla test edilmesi sonrası aracın camlarının dayanıklılığını da göstermek istedi ancak olaylar beklendiği gibi gelişmedi.

Kırılan camla birlikte kaçan milyonlar

Holzhausen, camların dayanıklılığını göstermek için bir başka cama daha metal topu fırlattı ancak sonuç yine beklenildiği gibi olmadı. Forbes’a göre bu pahalı deney, Tesla’nın borsa fiyatını %6 düşürdü ve Musk’ın cebinden 768 milyon doların kaçıp gitmesine sebep oldu. Dünyadaki en zengin 41. kişi olan Elon Musk’ın serveti şu an 23,6 milyar dolar.

Ünlü milyarder daha sonra resmi Twitter hesabından bir video paylaştı. Etkinlikten önce yapılan deneyin videosunu paylaşan Musk “Franz, sahneden önce çelik topu Cybertruck’ın penceresine atmıştı. Sanırım üretimden önce bazı geliştirmeler yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Musk, bu kamyonetini daha önce “gerçek bir fütüristik ‘cyberpunk’, Blade Runner kamyoneti” şeklinde tanımlamıştı. Blade Runner’ın sanat yönetmeni Syd Mead, Musk’ın “şahsi kamyonet tasarım kelime dağarcığını tamamen değiştirdiğini” söyledi. Mead, daha önce verdiği bir röportajda da filmin, böyle bir ilham kaynağı olmasının gururunu okşadığını belirtmişti.

Cyberturck ile ilgili hayalleri oldukça büyük olan ünlü milyarder Elon Musk, etkinlikten önce resmi Twitter hesabından attığı tweet’te “Tesla Cybertruck (basınca dayanıklı sürümü), Mars’ın resmi kamyoneti olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/elon-musk-net-worth-tesla-cybertruck-smashed-windows-blade-runner-a9214666.html
120
55
12
11
9
Emoji İle Tepki Ver
120
55
12
11
9