Elon Musk’tan Volkswagen’inden Porsche’sine Herkese Diss Atan Açıklama: En Büyük Rakibimiz Çinli Olacak

10
5
2
1
1
Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin gelecekteki rakibi hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Musk, Tesla'nın elektrikli otomobil sektöründeki rakipleri olarak Çinli şirketleri işaret etti.

Otomobil dünyasında elektrikli dönüşümün öncüsü olan Tesla, günümüzde hala 4 farklı model ile piyasada var olmaya devam ediyor.

Öte yandan elbette bir gün bir noktada ipler tamamen kopabilir ve Tesla zirveden olabilir. Bugün, bu ihtimale yönelik Tesla kurucusu ve CEO’su Elon Musk’tan bir açıklama geldi. Musk, en büyük rakipleri hakkındaki tahminlerini paylaştı.

Ne kendi vatanındaki rakipleri, ne Avrupalılar: Çin!

elon musk

Tesla’nın finansal sonuçlarını açıklarken Çin hakkında soru alan Musk, Çin’deki otomobil şirketlerine saygı duyduğunu paylaştı. Musk, herhangi bir Çinli otomobil üreticisini isimlendirmeden Çin’in en rekabetçi pazara sahip olduğunu ifade etti ve asıl açıklaması da bu cümlelerin ardından geldi:

“En çok, en zekice onlar çalışıyorlar. Tahmin ediyoruz ki, ikinci Tesla olma olasılığı en yüksek olan şirket Çin’den olacak.”

Çinli BYD, Tesla’yı satışlarda halihazırda geçmeyi başardı:

Tesla, halihazırda elektrikili otomobil denince akla gelen ilk marka ancak hala satış adedi 2 milyonu dahi bulamamış durumda. Bir başka deyişle Tesla, popüler bir marka olsa da bu popülerliği satışlarına yansıtamamış durumda. Yine de Elon Musk, Volkswagen, Toyota gibi her yıl milyonlarca otomobil satan köklü şirketlerin değil elektrikli otomobil sektöründe yeni yeni ortaya çıkmaya başlayan Çinli şirketlerin asıl rakipleri olacağını ön görüyoruz.

Kaynak : https://www.reuters.com/business/autos-transportation/musk-says-china-rivals-work-hardest-smartest-2023-01-26/
10
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
5
2
1
1