Elon Musk, Twitter'daki Profil Fotoğrafını Koyun Olarak Değiştirdi: İşte Sebebi

105
10
4
2
1
Geçmişte Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla birçok kez gündeme gelen Tesla'nın CEO'su Elon Musk, bu kez de değiştirdiği profil fotoğrafıyla dikkatleri üzerine çekti. Profil fotoğrafını ilk bakışta tanıdık gelebilecek bir koyun resmiyle değiştiren Musk'ın bunu yapmasının altında oldukça ilginç bir şaka var.

Geçtiğimiz yıl The Museum of English Rural Life (İngiliz Kırsal Yaşam Müzesi) tarafından paylaşılan ve sosyal medyada kullanıcıların büyük boyutlu şeyler için kullandığı 'absolute unit' (mutlak birim) ifadesiyle özdeşlemiş eski bir koyun fotoğrafı, 100.000'den fazla beğeni almış ve ilginç bir şekilde gündem olmuştu. Elon Musk, MIT Technology Review'ın dünyanın en büyük uçağı hakkında 'absolute unit' ifadesini ekleyerek yaptığı paylaşıma bu koyun fotoğrafıyla yanıt verdi.

Twitter hesabında yaptığı açıklamalar ve diğer kullanıcılara verdiği yanıtlarla daha önce de birçok kez dikkatleri üzerine çeken Musk, şimdi de şakasını bir adım öteye taşıdı ve koyunun fotoğrafını profil fotoğrafı yaptı. Twitter kullanıcılarının ilk gördükleri anda şaşırmalarına sebep olan görsele İngiliz Kırsal Yaşam Müzesi'ndense yanıt gecikmedi. Müzenin Twitter hesabının profil fotoğrafı da Elon Musk ile değiştirildi. Yani artık müzenin Twitter sayfasını ziyaret etmek isteyen kullanıcıları güler yüzlü bir Elon Musk fotoğrafı karşılayacak.

Müze tarafından Elon Musk'a verilen tek yanıt profil fotoğrafı değişikliği olmadı. Müzenin Twitter hesabından "Şimdi arabanın içinde bir koyunu uzaya gönderebilir miyiz? Lütfen 2019" ifadelerinin kullanıldığı paylaşım, direkt olarak akıllara SpaceX'in Roadster görevini getiriyor.

Elon Musk ve İngiliz Kırsal Yaşam Müzesi'nin profil fotoğraflarında henüz bir değişim yok. Yeni paylaşımların gelip gelmeyeceğini ve iki tarafın arasındaki bu hoş atışmanın ne zamana kadar süreceğini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/tech/elon-musk-changes-twitter-picture-14416151
105
10
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
105
10
4
2
1