SpaceX'in Falcon Heavy Roketinin İnişten Sonra Denize Düştüğü Açıklandı

96
12
1
1
0
Başarılı bir iniş gerçekleştiren SpaceX Falcon Heavy Booster roketi, dalgalara kurban gitti.

SpaceX'in Falcon Heavy Roketi'ne itiş gücü sağlayan ana roket, görevlerini gerçekleştirdikten sonra başarılı bir şekilde denizde bulunan platforma inişini gerçekleştirdi. 3 roketi de yeryüzüne başarıyla indiren SpaceX'in drone gemisine inen ana roketinin dalgalara kurban gittiği açıklandı.

“Fırtına sebebiyle ortaya çıkan büyük dalgalar koşulları kötüleştirdikçe Falcon Heavy Booster roketi de bundan etkilenmeye başladı ve nihayetinde dik kalamadı” diyen SpaceX, açıklamasına “Falcon Heavy Booster'ı daha sağlam durur hâle getirmeyi umuyorken ekibimizin güvenliğini her zaman önde tutacağız. Önümüzdeki görevlerin bu gibi bir durumdan bir daha etkilenmesini beklemiyoruz” şeklinde devam etti.

Şirketin kurucusu ve CEO'su Elon Musk ise resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda "Motorlar sağlam gibi duruyor. Araştırma sonucunu bekliyoruz" dedi. SpaceX, sahip olduğu güçlendirici roketleri görevden göreve tekrar kullanarak üretim maliyetini düşürüyor ve çevre kirliliğinin artmasına engel oluyor. Bu bağlamda bu şekilde hataların yeni sayılabilecek bir yöntem için oluşabilmesi normal duruyor.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/spacex-falcon-heavy-sea
96
12
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
96
12
1
1
0