Elon Musk, Bir YouTuber’ın ‘Fidan Dikme’ Kampanyasına 1 Milyon Dolar Bağışladı

85
5
2
1
0
Günümüzün en bilinen iş insanlarından olan Elon Musk, bir YouTuber’ın başlattığı fidan dikme kampanyasına 1 milyon dolar bağış yaptı. Musk'ın bu bağışı karşılığında 1 milyon adet fidan dikilecek.

Geçtiğimiz günlerde YouTube kanalında 25,7 milyon abonesi bulunan MrBeast takma adlı YouTuber Jimmy Donaldson, sosyal medyada hesabı üzerinden “#teamtrees” etiketiyle bir fidan dikme kampanyası başlatmış ve bu kampanyayla pek çok insana ulaşmıştı. Pek çok ünlüden de tam destek alan bu kampanyaya katılan son isim ise Elon Musk oldu.

SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal’ın kurucu ortaklarından olan Elon Musk’ın çevreci kişiliği, özellikle Tesla cephesinde üretilen çevreci otomobiller sayesinde biliniyor. Bu noktada 48 yaşındaki girişimci, sosyal projelere de sürekli olarak desteklerde bulunuyordu. Son olarak ünlü YouTuber’ın fidan dikme kampanyasına katılan Musk, bu proje için 1 milyon dolarlık bir bağışta bulundu.

Hedef 20 milyon ağaç:

Fidan dikme kampanyası

Şu anda listenin başında 1 milyon fidan ile Elon Musk’ın bulunduğu kampanyaya Jeffre Star, Mark Roober gibi ünlü YouTuber’ların yanı sıra Alan Walker ve Jack Dorsey gibi ünlülerin de destek verdiği biliniyor. 1 doların bir fidana karşılık geldiği bu kampanyada, Musk’ın 1 milyon dolarlık bağışı ise tam 1 milyon adet fidana denk geliyor.

1 milyon dolarlık bağışın ardından Twitter kullanıcı adını 'Treelon' olarak değiştiren Musk, profil fotoğrafını da çevreci bir görsel ile değiştirdi. Musk’ın yanı sıra listede göze çarpan bir diğer isim de Twitter CEO’su Jack Dorsey. Web sitesinde bir sayaç bulunan bu kampanyaya Dorsey’in de 150.000 adet fidan bağışında bulunduğunu görebiliyoruz.

Güncel olarak 8 milyon 310 bin 667 fidan sayısına ulaşılan kampanyada hedeflenen miktar ise 20 milyon. Normal şartlarda 1 Ocak 2020’ye kadar 20 milyon fidana ulaşılması planlanan projenin, bu tarihten çok daha önce hedefe ulaşması bekleniyor. Son olarak kampanyanın web sitesine bu bağlantı üzerinden ulaşabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Kaynak : https://www.cnnturk.com/dunya/elon-musktan-1-milyon-dolar-bagis
85
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
85
5
2
1
0