Erin Motor’un Geliştirdiği %100 Yerli Motor, Teknofest’te Sergilendi

58
4
1
0
0
Erin Motor’un geliştirdiği, yüzde 100 yerli motor Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST 2019'da tanıtıldı. Erin Motor’un endüstriyel dizel motoru ve doğal jeneratörünün, fiyat ve enerji tüketimi açısından rakiplerinin önüne geçmesi bekleniyor.

Erin Motor’un geliştirdiği tamamen yerli olan motor, TEKNOFEST 2019’da tanıtıldı. Erin Motor, endüstriyel dizel motorla beraber geliştirdiği doğalgazlı jeneratörü de tanıttı. 

Erin Motor’un geliştirdiği yerli motor 11 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının ürünü olarak ortaya çıktı. Erin Motor yaptığı açıklama ile motorun 50 bin adet satılmasını beklediklerini belirtti. 

yüzde yüz yerli motor

Şirketin Genel Müdürü Ersin Şahin, yaptığı açıklamada yerli motorun 10 bin saat servis ömrüne sahip olduğunu, yakıt ekonomisi ve satış fiyatıyla rakiplerinin önüne geçeceklerini söyledi. Şahin, yerli motorun rakiplerinden yüzde 20 daha az enerji kullandığını da belirtti. Yerli endüstriyel dizel motor, marin motor, zirai sulama amaçlı motopomp, inşaat makineleri, kar küreme araçları ve kompresör gibi pek çok alanda kullanılabiliyor. Şirketin Genel Müdürü, aracın eksi 18 derece ve artı 55 derece sıcaklıkta çalışabildiğini de açıklamasına ekledi. 

Erin Motor, yüzde 100 yerli endüstriyel motorun yanında doğalgaz ile çalışan bir jeneratörde geliştirdi. Geliştirilen doğalgazlı jeneratör, doğalgaz boru hattı basıncı ile çalışıyor. Bu sayede jeneratöre enerji ikmali yapılmasına gerek kalmıyor. Doğalgazlı jeneratöre aynı zamanda uzaktan erişimde mümkün. 

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/yuzde-100-yerli-motor-teknofest-istanbulda-sergileniyor/1586380
58
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
58
4
1
0
0