Bir Adam, Evinin Bahçesinden Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Fotoğrafını Çekti

200
49
24
12
12
Reddit’te bir kullanıcı, evinin arka bahçesine kurduğu bir teleskopla çektiği Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS) fotoğrafını çekti ve paylaştı. Böylece amatör astronomların da evde kaldıklarından emin olabiliyoruz...

Uzay çalışmaları için Dünya’nın yörüngesinde bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), Dünya’nın yörüngesinde bulunan en büyük yapay uydudur. Dünya’nın yörüngesindeki en büyük yapay uydu olmasına rağmen standart bir kamera ile Dünya'dan ISS fotoğrafı çekmek çok da kolay değildir. 

Reddit'te 120 decibel kullanıcı adını kullanan bir adam, evinin arka bahçesine kurduğu bir teleskopla ISS’nin fotoğrafını çekmeyi başardı. 120decibel, evinin arka bahçesine kurduğu teleskopla çektiği ISS fotoğrafını Reddit’te paylaştı. 

120decibel, ISS fotoğrafını çekmek için ISS’yi gökyüzünde bir süre takip etti ve 22 kare fotoğraf elde etti. Daha sonra bu kareleri birleştirerek Reddit’te yayınladığı ISS fotoğrafını oluşturdu. 

Reddit'te paylaşılan ISS fotoğrafı

120 decibel, ISS’nin fotoğrafını yakalayabilmek için pahalı bir teleskop kullandı. Reddit’te yorum yapan kullanıcıya göre 120decibel’in kullandığı teleskop 7.000 dolar değerinde bir profesyonel teleskop. 

ISS fotoğrafına yorum yapan başka bir Reddit kullanıcısına göre 7.000 dolar değerinde bir teleskopa sahip olmasanız dahi ISS’yi Dünya’dan görmek mümkün. Reddit kullanıcısı, ISS’nin ufku 30 derece üzerinde parlak bir yıldız gibi göründüğünü söylüyor. 

ISS’yi çıplak gözle yakalamak veya teleskopla takip etmek isteyenler için Heavens Above, ISS’nin geçiş rotasını yayınlıyor. ISS’yi teleskopla takip etmek veya çıplak gözle görmeyi denemek isterseniz Heavens Above’un yayınladığı ISS rota bilgisine buradan ulaşabilirsiniz. 

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/guy-took-photo-iss-backyard
200
49
24
12
12
Emoji İle Tepki Ver
200
49
24
12
12