Eylül Ayında Yayınlanacak Emoji 14 Paketinde Yer Alabilecek Emojiler Belli Oldu

62
11
4
2
1
Eylül ayında yayınlanması planlanan yeni emoji paketine dahil edilme olasılığı yüksek olan emojiler belli oldu. Listedeki emojiler Unicode Konsorsiyumu tarafından onaylandıktan sonra Emoji 14 paketi yayınlanacak.

Birebir iletişimin yerini önce telefonlar, sonra sosyal medya ve son olarak da emojiler aldı. İşin bu noktaya geleceğini kimse tahmin etmezdi belki ancak her yıl aralarına yenilerinin eklendiği emojiler artık elektronik iletişimde büyük bir rol oynamakta. Öyle ki çoğumuz, atılan bir ‘OK’ emojisinden birkaç farklı anlam çıkarabilmekte.

Yeni çıkacak olan 'Emoji 14' paketine dahil edilme olasılığı olan emojilerin listesi de Dünya Emoji Günü’nden (17 Temmuz) iki gün önce yayınlandı. Finale kalan emojiler arasında ‘eriyen gülen yüz’, ‘düşük pil’, ‘disko topu’ ve yeni birkaç el şekli mevcut. El şeklindeki yeni emojiler arasında elle yapılmış kalp de var gören kişiyi işaret eden bir el de; artık kime hangi emojiyi atacağınızı siz bilirsiniz.

Listedeki birçok emojinin yayınlanma olasılığı var

emoji 14

Yeni emojilerin yayınlanması bu yıl pandemi nedeniyle gecikti zira başvurular nisan ayına kadar ertelenmişti. Yayınlanan bu taslak listenin Unicode Konsorsiyumu tarafından son hâline getirilmesi eylül ayını bulacak fakat genelde bu listeye giren çoğu emoji adayı yayınlanmaya hak kazanmakta.

Emojilerin son sürümlerinin farklı cihazlara ve platformlara 2021’nin sonu itibarıyla 2022 yılını da kapsayacak şekilde gelmesi bekleniyor. Yeni emoji paketinde ırk ve cinsiyet konusunda izlenen kapsayıcı tavır devam etmekte zira resimlerde de görüldüğü üzere yeni emojilerde yine birçok farklı renk mevcut.

Kaynak : https://www.theverge.com/2021/7/15/22578697/new-emoji-14-0-finalists-unicode-consortium
62
11
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
62
11
4
2
1