Tüm Aktivitelerin Ücretsiz Olduğu Facebook İstasyon Merkezi, İstanbul’da Açıldı

30
3
2
1
0
Facebook'un Türkiye'deki en önemli yatırımı olan Facebook İstasyon Merkezi İstanbul'da açıldı. Facebook İstasyon Merkezi'nin açılışında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medyanın daha çok iş odaklı kullanılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği ve Facebook'un ortak bir çalışmasıyla İstanbul'da kurulan "Facebook İstasyon Merkezi" hizmete açıldı. Facebook'un Türkiye'deki en büyük yatırımı olan Facebook İstasyon Merkezi'nin açılışına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Facebook Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Bölge Direktörü Ari Keşişoğlu, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ve Facebook Kamu Politikaları EMEA Direktörü Ebele Okobi gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, Facebook İstasyon Merkezi'nin herkese açık ve tüm etkinliklerin ücretsiz olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu'nun internet kullanımıyla ilgili yaptığı açıklamalarsa hem fazlasıyla dikkat çekici hem de bir özeleştiri niteliğindeydi.

Facebook İstasyon Merkezi açılış töreni

Facebook İstasyon Merkezi'nde ne yapılacak?

Facebook'un bu projesindeki asıl amaç, Türkiye'deki farklı toplulukların bir araya gelmesini, dijital dünyada daha çok büyümek için ihtiyaç duydukları kaynak ve becerilere erişmesine, kişilerin mobil olmalarının sağlanmasına ve etkinlik düzenleme gibi işlemlerinin yapılabilmesine yardımcı olmak. Facebook bu projeyle birlikte Türkiye'deki işletmelerin yurtdışı pazarlarına açılabilmesine destek olmayı planlıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hisarcıklıoğlu, Facebook'un devasa büyüklükte bir platform olduğunu vurgulayarak 2.5 milyar kullanıcısının olduğunu ve sadece 2019 yılında Facebook'un 200 milyon yeni kullanıcı kazandığını, bunun göz ardı edilemeyecek seviyede olduğunu açıkladı. Hisarcıklıoğlu, özellikle de yeni nesil genç girişimcilerin Facebook gibi sınırları olmayan bir platformu daha etkin ve daha etkili olarak kullanabilmeleri için böyle bir projeye destek verdiklerini açıkladı. Hisarcıklıoğlu'na göre Facebook, Türk girişimcilere hem ihtiyaçları olan bilgilere erişebilmeleri hem de daha fazla müşteriye ulaşmaları için büyük bir fırsat sunuyor.

Hisarcıklıoğlu'nun açıklamalarına göre Facebook İstasyon Merkezi'ne gidenler siber güvenlik, sosyal medya kullanımı, blockhain teknolojileri başta olmak üzere pek çok alanda diledikleri gibi eğitim alabilecekler. Ayrıca bu merkezlerde, Facebook'un geliştirdiği araçlarla ilgili de bilgiler verilecek ve bu sayede Facebook üzerinden iş yapmak isteyenler eğitilmiş olacaklar. Bu sayede Türk işletme sahipleri işlerini geliştirmek için iyi bir fırsat yakalamış olacaklar.

TOBB Başkanı

İnternet kullanımı durdurulamıyor

Türkiye nüfusunun yüzde 93'lük bir kesiminin mobil cihazlar kullandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu kullanıcıların yüzde 63'ünün sosyal medyayı aktif olarak kullandığını söyledi. Dünyanın her yerinde internetin çok yaygın bir şekilde kullanıldığını belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin sosyal medya ve internet kullanımı konusunda ilk sıralarda yer aldığını, tüm dijital gelişmelerden haberdar olduğumuzu ancak sosyal medya ve interneti daha çok "laf üretmek" için kullandığımızı söyleyen Hisarcıklıoğlu, bu projeyle birlikte amaçlarının sosyal medya ve internet üzerinden daha çok iş üretmek ve girişimcilere destek vermek olduğunu açıkladı.

Facebook İstasyon Merkezleri'nin sadece İstanbul'la sınırlı kalmayacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dönemlerde Kayseri, Antalya, Samsun, Diyarbakır, Denizli, İzmir, Ankara ve Gaziantep gibi şehirlerde de uydu merkezlerinin kurulacağını ve sadece bir yıl içerisinde 35 bin kişi ve şirkete ulaşmayı beklediklerini ifade etti.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201909121040152989-facebook-istasyon-merkezi-istanbulda-acildi-tum-aktiviteler-ucretsiz/
30
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
30
3
2
1
0