Facebook, Ana Sayfasındaki 'Ücretsiz' İbaresini Kaldırdı

66
11
5
4
1
Dünyada en çok kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu Facebook, sitesinin ana sayfasında bulunan "(Facebook) ücretsizdir ve sonsuza dek ücretsiz kalacaktır" ibaresini hiçbir açıklama yapmadan kaldırdı. Bu durum, Facebook'un ücretli bir hal alıp almayacağı konusunda soru işaretleri oluşturdu.

Sosyal medya devi Facebook, sitesinin ana sayfasında bulunan 'ücretsiz' ibaresini sessizce kaldırdı. Sitesine kayıt olmak isteyenleri cesaretlendirmek üzere "(Facebook) ücretsizdir ve sonsuza dek ücretsiz kalacaktır" şeklindeki sloganını "Hızlı ve kolay" olarak değiştiren Facebook, bir kullanıcı olmanın tamamen ücretsiz olduğunu belirten sloganı on yıllık bir sürenin ardından ortadan kaldırdı.

İnternet arşivi olan 'Wayback Machine' isimli siteyi kullanarak sloganın tam olarak ne zaman ortadan kaldırıldığını araştıran kişiler, sloganın 6 Ağustos ile 7 Ağustos tarihi arasında ortadan kaldırıldığını belirtti.

Facebook ile iletişim kuran Business Insider, bu sloganın neden değiştiğine dair bir soruyu sosyal medya devine yöneltti ancak Facebook, konuya dair herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Sloganın kaldırılması ya da daha doğru tabiriyle değiştirilmesi sonucunda birçok kişinin aklında, sosyal medya platformunun bundan sonra ücretli bir şekilde yoluna devam edip etmeyeceği konusunda soru işaretleri oluştu. Bu zamana kadar ücretsiz hizmet veren Facebook'un bundan sonra nasıl hizmet vereceği ise şu an için merak konusu.

Avukat ve dijital hukuk uzmanı Jose Antonio Castillo, Business Insider'a verdiği röportajda "Facebook ücretsiz değil ve hiçbir zaman da ücretsiz olmadı. Facebook'un para birimi, kullanıcıların kişisel verileriydi ve hâlâ da öyle. Bu veriler son derece değerli olduğu için Facebook hiçbir zaman ücretsiz değildi" ifadelerini kullandı.

Facebook'un hiçbir şey söylemeden sloganını değiştirmesi üzerine de bir fikir yürüten Castillo, Avrupa Parlamentosu'nun Facebook'a bu yönde bir direktif vermiş olabileceğini, Facebook'un kişisel bilgilerin bir çeşit 'ücret' olduğunun farkına varmış olabileceğini ifade etti.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/facebook-changes-free-and-always-will-be-slogan-on-homepage-2019-8
66
11
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
66
11
5
4
1