Facebook, Kripto Para Projesi Libra İçin 'Bug Bounty' Programını Devreye Soktu

8
3
0
0
0
Facebook, kendi kripto para projesi Libra için fazlasıyla çalışıyor. Yapılan yeni bir duyuruda şirketin HackerOne ile birlikte bug bounty programı başlattığı belirtildi. Buna göre, eğer projenin açık kaynaklı kodlarında herhangi bir açık ve eksiklik bulunursa, bulan kişi 10.000 dolar ödül alacak.

Bug Bounty, genellikle bir yazılımın içerisindeki açıkların bulunması için yazılım sahibi şirket tarafından yapılan ve herkesin katılımına açık olan yarışmalardır. Bu yarışmaların sonunda şirketler, yazılımlarındaki güvenliği iyice sınamış olurlar ve ortaya çıkan açıkları kapatarak daha gelişmiş bir yazılım ortaya koyarlar.

Tabii bug bounty dediğimiz olay yalnızca yarışma olarak kalmıyor. Şans eseri veya programı irdeleyerek bir şekilde bir açığa ulaşan kişiler, şirkete ulaşarak bu ödülü elde edebiliyorlar. Örnek vermek gerekirse Facebook, daha öncesinde fark ettiği bir açığı kendilerine bildiren bir internet korsanına yaklaşık 20.000 dolar ödeme yapmıştı. Bunun dışında Microsoft, Windows 8.1’de ölümcül bir açığı fark eden bir geliştiriciye de 100.000 dolar ödül vermişti.

Libra

Facebook da Libra'da hata bulanlara para ödülü verecek

Bu tür bir uygulama da şimdi Facebook tarafından yapılacak. Facebook, kendi kripto parası olan Libra üzerinde çalışmaya devam ediyor. Göründüğü kadarıyla işini fazlasıyla ciddiye alan şirket, bir bug bounty programı da hazırlıyor. Bu programın sonunda Facebook, kodlar arasında bir açık keşfedebilen güvenlik uzmanlarına 10.000 dolar ödül verecek.

Libra kurumunun Politika ve İletişim Yöneticisi Dante Disparte, “Libra’nın başlangıcını yapmadan önce bir bug bounty programı başlatıyoruz. Umudumuz dünyanın dört bir yanındaki tüm insanların finansal ihtiyaçlarını Libra ile gidermesi yönünde, bu yüzden Libra’nın altyapısı güvenilir ve emniyette olmalı” açıklamasını yaparak şirketin bu proje üzerinde ne kadar fazla durduğunu belirtti.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/08/27/facebook-is-working-with-hackerone-on-a-bug-bounty-program-for-its-libra-cryptocurrency/
8
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
0
0
0