Facebook'un Duygusal Robotunun Patent Görseli Ortaya Çıktı

7
2
1
0
0
Facebook'un bizi sosyalleştirmek adına ne kadar ileri gidebileceğini merak ediyorsanız şirketin 'duygusal' sosyal robotuna bir göz atmalısınız.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, şimdi de sosyal robotlar üzerine fikir geliştirmeye başladı. Facebook tarafından patent başvurusunda bulunulan bu ‘sosyal’ robot, dünyayı keşfedebiliyor, yüzleri tanıyabilir, jest ve mimiklerden duyguları anlayabiliyor hatta yeni arkadaşlar edinilmesine yardımcı oluyor.

Neredeyse bir insan boyunca olan bu robot, pek çok sensör ve kamerayla donatılıyor. Bu sayede hem karşısındaki kişinin yüzünü tarayabilirken jest ve mimiklerinden duygularını da analiz edebiliyor. Üzerinde mikrofon ve hoparlör de bulunan robot, hem dinleyebiliyor hem de insanlarla konuşabiliyor.

Sosyal robotun üzerinde bir de ekran bulunuyor. Bu ekran üzerinden çeşitli videolar ve görüntüler gösterebiliyor. Robota Facebook platformlarının da entegre edilmesi durumda böyle bir robotu vekilini olarak dünyayı keşfetmesi için sokağa bile çıkarabilirsiniz. Robotun kullanıcılara ayna benzeri anlık görüntüler dahi gösterebileceği düşünülüyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi Facebook’un böyle bir robot için patent başvurusunda bulunması, kesin olarak böyle bir robot geliştireceği anlamına gelmiyor. Ayrıca Facebook’un henüz sosyal robotlar geliştirmekle ilgili bir hedefe dair resmi bir açıklaması da bulunmuyor. Robotun hareket etmek için tekerlek ya da palet kullanacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7085789/Facebook-wants-send-emotional-robots-explore-scan-faces-help-users-make-friends.html
7
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
0
0