Mark Zuckerberg'in Facebook’taki Koltuğu Sallantıda (Bugün Belli Oluyor)

37
17
4
2
2
Facebook’un hem yönetim kurulunun hem de icra kurulunun başında olan Zuckerberg, bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında kurulun başkanlığını bırakmak zorunda kalabilir.

Son on yılın en önemli isimlerinden biri olan Mark Zuckerberg, sosyal medya devi Facebook’un da kurucusu. Zuckerberg, bu süre boyunca Facebook’un hem yönetim kurulunun hem de icra kurulunun başkanlığını yaptı.

Facebook’un bugün yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında Zuckerberg’in başkanlığı bırakması için oylama yapılması gündemde. Zuckerberg’in yönetim kurulundaki görevini bırakmasını isteyenlere göre kendisi, artık şirketin işleyişine odaklanmalı.

Zuckerberg, Facebook hisselerinin %60’ına sahip ve oylamayı kaybetmesi pek de beklenmiyor. Yine de diğer hissedarların vereceği oylar, Zuckerberg için bir nevi güvenoyu olacak. Son dönemde adı sık sık skandallar ile anılan Facebook’ta Zuckerberg’in liderliği ve yöntemleri uzun zamandır sorgulanıyor.

Zuckerberg’in yönetim kurulu başkanlığı görevini bırakmasını isteyenlerden biri, yüzlerce milyon dolar değerinde hisselere sahip olan ve Facebook’ta da 7 milyon dolarlık hisse sahibi olan Trillium Yatırım Yönetimi adlı kurum. Kurumun Kıdemli Başkan Yardımcısı Jonak Kron, "Dünyanın en yüksek profilli şirketlerinden birinde iki tam zamanlı işi yürütüyor. Sadece CEO olmaya odaklanıp bağımsız bir yönetim kurulu başkanının görev yapmasına izin verse çok daha iyi olur. Kurucunun yönetim kurulu başkanı olmadığı Microsoft ve Bill Gates, Larry Page ve Alphabet gibi örnekler var.” diyor. Krun, bunun kolay bir adım olmadığının farkında olduğunu ancak bu kararın hem Zuckerberg’in hem de hissedarların iyiliğine olacağını söylüyor.

Yakın zamanda Facebook’un eski güvenlik sorumlusu Alex Stamos da Zuckerberg’e bu görevi bırakması için çağrıda bulunmuştu. Stamos, "Elinde çok fazla güç bulunduğuna dair meşru bir argüman var” derken, Zuckerberg ise "Dünyada eşi benzeri olmayan Facebook gibi bir şeyi kurduğunuzda işleri berbat edeceğiniz zamanlar olacaktır. İnsanların bizi sorumlu tutması gereken şey, hatalarımızdan öğrenip öğrenmediğimiz." şeklinde cevap vermişti.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-48456141
37
17
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
37
17
4
2
2