Facebook’un Haber Kaynağına Büyük Yenilik Geliyor!

0
0
0
0
0
Facebook, haber kaynağının kullanıcılarına daha fazla bilgi vermesi için bazı yenilikler getiriyor.

Haber kaynağına ‘sıralama sinyali’ adında yeni bir işlev getirmeye hazırlanan Facebook, kullanıcılarının istediği bilgilere ve paylaşımlara en kısa sürede ulaşmasını sağlayacak. Bu yeni algoritmanın çalışma prensibi ise şu şekilde işliyor: Facebook’taki Feed Quality Program üyeleri, makalelere 1 ila 5 arasında değişen puanlar veriyorlar. (Feed Quality Program, günlük cevaplanan "on binlerce" anketten ve çalışmaları için kendilerine ücret ödenen katılımcılardan oluşan bir sistem) 4-5 arasında puan veren kullanıcılara ise yazılan bu makaleyi neden beğendikleri soruluyor. Toplanan cevaplar bir araya getirilerek ‘sıralama sinyali’ oluşturuluyor. Bu sinyal, ilginizi çekme ihtimali yüksek içerikleri hesaplamak için kullanılacak.

Kısacası bu sinyaller, ilginizi çekecek yazıları kolayca bulmanızı amaçlıyor. Belki makalelerin ne kadar bilgilendirici olduğuna Feed Quality Program’dan faydalanılarak karar verilecek fakat yine de bu sistemin amacı tamamen son kullanıcıya yönelik olacak. Zaten dilerseniz bu sistemi kullanmak zorunda da değilsiniz.

Facebook, haber kaynağına şu sıralar ayrıca bir özen gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde de tık avcılığının önüne geçmek için de bir dizi önlemler almaya başladığından bahsetmiştik. Son kullanıcı için güzel gelişmeler bunlar.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0