Facebook'un Yapay Zekasını Geliştirirken Minecraft'ı Kullanmasının Sebebi

20
6
3
3
1
Facebook, yeni bir yapay zeka üzerine çalışmalara başladı. Yapay zekanın eğitimi sırasında son derece değişik bir yöntemi tercih eden Facebook ekibi, yapay zekayı dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Minecraft ile eğitmeye başladı.

Facebook'taki bilişim uzmanları ekiplerinden biri, yeni ve gelişmiş bir yapay zeka asistanı üzerine çalışıyor ve bu asistanı yapmak için Minecraft'ı kullanıyor. Şu an için en büyük amaç, birçok görevi yerine getirebilecek bir asistan oluşturmak.

Yapay zeka asistanlarının şu anda en büyük yetersizlikleri, çok büyük bir oranda yalnızca tek bir konuda iyi olmalarından kaynaklanıyor. MIT Technology Review'un haberine göre Facebook ekibi, yapay zeka insanlarla etkileşime girdikçe daha çeşitli görevleri algılama ve yerine getirme konusunda gelişip, insanlarla etkileşim halinde olduğu için daha fazla şey öğrenebilecek.

Minecraft

ArXiv'de yayınlanan araştırma içerisinde Minecraft'ta neredeyse sonsuz imkanın bulunduğu ve yapılacak sonsuz şeyin olduğu belirtildi. Sunucuda "Minecraft oyuncuları yaratıcı ve oyuncular tarafından yapılan nesnelerin çeşitliliği, Minecraft'ı güzel kılan şeylerden biri. Bu da yapıları, tapınakları, heykelleri ve eğlence trenlerini kapsıyor" açıklamaları yer aldı.

Facebook

İnsan konuşmalarını anlamak, bir bilgisayar için göründüğünden çok daha zor olabiliyor. Bu durum bir Minecraft sunucusunda da farklı değil. Oyuncular, oyun içerisinde sanal dünyaları keşfedebiliyor, doğal kaynaklar toplayabiliyor, aletler yapabiliyor ve normal şartlar altında imkansız olabilecek yapıları ortaya çıkarabiliyor. İmkansız örneğimiz sizde bir şey canlandırmadıysa en basit örneğiyle havada duran bir ağacın Minecraft'ta mümkün olabileceğini söyleyebiliriz.

Facebook ekibinin oluşturacağı yapay zekanın karşılaşacağı en büyük zorluk bu isteklere karşılık verebilmek olacak. Sunucuda birileri yapay zekaya komut verdiği zaman bu konutlara yanıt vermesi beklenen yapay zekanın istenilen bir malzemeyi karşı tarafa vermesi ve bir oyuncuyla benzer işleri yapabilmesi de yapay zekanın altından kalkması gereken görevler arasında olacak.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/facebook-research-minecraft-train-ai
20
6
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
20
6
3
3
1