E-ticarette Fahiş Fiyat Artışlarının Önüne Geçecek Düzenleme Yürürlüğe Girdi

50
7
4
2
0
Ticaret Bakanlığı'nın e-ticarette fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için oluşturmuş olduğu düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme aynı zaman stokçuluğu da engellemeyi amaçlıyor.

Ticaret Bakanlığı’nın Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’i bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımlandı ve resmi olarak yürürlüğe girdi. Söz konusu tebliğ, güven damgası almak isteyen hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcıların uyması gereken asgari standartlara birtakım değişiklikler getiriyor.

Bu değişiklikle birlikte hizmet sağlayıcılar, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a yeni eklenen "Fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu"na ilişkin madde ve bu maddeye dayanılarak hazırlanan ikincil düzenlemeler nedeniyle internette satışı yasak ya da belli koşullara bağlı olan ürünlere ilişkin düzenleme ve idari kararlara uygun süreçler geliştirmek durumunda olacaklar.

Yeni düzenleme, fahiş fiyat artışı ve stokçuluğun önüne geçmeyi hedefliyor

e-ticaret

Bildiğiniz gibi koronavirüs pandemisinin ortaya çıktığı ilk günlerde bazı satıcılar, ürünlerini daha yüksek fiyattan satabilmek için fahiş fiyat artışları gerçekleştirmiş ya da ürünleri stoklardan çekmişti. Söz konusu değişiklik, tam olarak bu olayları odağına alıyor ve ürün ya da hizmetlerin fiyatlarında fahiş fiyat artışları ya da stokçuluk yapılmasının önüne geçilmesini hedefliyor.

Hatırlayanlar olacaktır, koronavirüsün ülkemizde de görülmeye başlandığı mart ayında özellikle e-ticaret sitelerinde büyük bir stok sorunu yaşanmıştı ve tüketicilerin talep ettiği ürünler ya stoklardan kaldırılmış ya da fahiş fiyat artışlarıyla satışa sunulmuştu. Bazı ürünlerin fiyatının misliyle artması, yetkililerin bu konuda bir düzenleme yürürlüğe koymasını zorunlu kılmıştı.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/elektronik-ticarette-guven-damgasina-iliskin-fahis-fiyat-duzenlemesi/1940037
50
7
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
50
7
4
2
0