Sağlık Bakanı: "Hastanelerimizin Yükü Artıyor, Ağır Hasta Sayılarımız Yükselişe Geçmiş Durumda"

68
35
5
4
2
Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuşan Sağlık Bakanı Koca, "Salgın nedeniyle ülke genelinde farklılıklar olsa da hastanelerimizin yükü artıyor. Yitirmekten korktuğumuz ağır hasta sayılarımız da yükselişe geçmiş durumda" dedi.

Bugün Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vaka sayılarını günlük olarak sosyal medya hesaplarından duyuran Bakan Koca, ağır hasta sayılarının yükselişe geçtiğinden ve hastanelerin yükünün arttığından bahsetti.

Covid-19 salgınının dünya genelinde bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ettiğini aktaran Sağlık Bakanı, salgının ülkemizdeki seyrine de değindi. Güçlü sağlık sisteminin bir ülkenin geleceği adına ne kadar önemli olduğunun tam anlamıyla görüldüğü günlerden geçildiğini söyleyen Koca, sağlıkta ülkenin çağ atladığı bir dönemi yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

'Hastanelerimizin yükü artıyor, ağır hasta sayılarımız yükselişe geçmiş durumda'

Fahrettin Koca

Ülkemizde ilk koronavirüs vakasının görüldüğü mart ayından bugüne geçen yaklaşık 6 aylık süreçte, virüsün seyrinde zaman zaman azalmalar ve yükselmeler yaşandı. Son dönemlerde tekrar artışa geçen virüs vakaları, tedbirlere yeterince uyulmadığını bir kez daha gösterdi.

Konuşmasında bu konuya değinen Sağlık Bakanı, "Salgın nedeniyle ülke genelinde farklılıklar olsa da hastanelerimizin yükü artıyor. Yitirmekten korktuğumuz ağır hasta sayılarımız da yükselişe geçmiş durumda” dedi.

Vatandaşları şüpheli vakalardan uzak durması konusunda uyaran Bakan Koca, konuşmasına "Mesafeyi gözetmeyen kalabalıklar, kalabalık içine atılan her adım, unutulan her maske, ihmal edilen her tedbir, bir değil, onlarca can yakmaktadır" sözleriyle devam etti.

Açılışı yapılan hastanenin vatandaşın hizmetine sunulması ve sıhhat kapısı olması için emeği geçenlere teşekkür eden Koca, konuşmasının sonunda hastanenin başta İstanbullular olmak üzere tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/live/haberler-turkiye-54039795
68
35
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
68
35
5
4
2