Türkiye'deki Koronavirüs Aşı Denemeleri 10 Eylül'de Başlıyor

46
8
6
2
2
Almanya merkezli biyoteknoloji firması tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının Türkiye denemeleri 10 Eylül'de başlayacak. Ay sonunda denemeleri bitirilecek olan aşı, piyasaya sürülme aşamasına gelecek.

Dünya genelinde 26 milyondan fazla kişiye bulaşan ve 875 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs, yayılmaya devam ediyor. Bir yandan virüs yayılmaya devam ederken bir yandan da dünyanın farklı yerlerinde bilim insanları virüse karşı aşı geliştirmek için çalışmalar yürütüyor.

Daha önce sizlere aktardığımız bir haberimizde Almanya'da geliştirilen aşının 3. faz denemelerinden bir tanesinin Türkiye'de gerçekleştirileceğinden bahsetmiştik. Aşının Türkiye'deki testlerinin başlama tarihi belli oldu: 10 Eylül. Testler, dokuz hastanede 1.000 denek üstünde gerçekleştirilecek.

Türkiye'deki koronavirüs aşı denemeleri başlıyor

covid 19 aşısı, koronavirüs aşısı

Sputnik'te yer alan habere göre Türkiye, bir tanesi ABD ve bir tanesi Almanya kökenli iki aşının test edileceği 3 ülkeden bir tanesi olmayı kabul etti. Ayrıca Rusya'da geliştirilen aşının da inceleme aşamasında olduğu ve yapılan incelemeler sonrasında denemelere izin verilip verilmeyeceği ifade edildi.

Almanya merkezli biyoteknoloji firması tarafından geliştirilen aşı; Türkiye, ABD ve Almanya'da test edilecek. Testlerin Türkiye ayağı, dokuz hastanede 1.000 gönüllü ile gerçekleştirilecek. Gönderilen resmi yazıda, sağlık kurulu personellerinin ve üniversite personellerinin de gönüllü olabileceği ifade edildi.

aşı denemesi, aşı vurmak, aşı vurulmak

Aşılamanın 10 Eylül tarihinde başlaması ve diğer ülkelerle birlikte eylül sonunda tamamlanması planlanıyor. Bu adımdan sonra ise aşının piyasaya sürülecek aşamaya geleceği ifade ediliyor. Ayrıca denemeleri gerçekleştirilecek olan mRNA aşısının Türkiye'de denenecek ilk Faz 3 aşısı olduğu belirtiliyor.

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, aşı denemelerinin Türkiye'de de gerçekleşmesiyle ilgili olarak, aşı çalışmalarının bir parçası olmanın o aşının Türkiye'ye gelmesi için bir nevi ön koşul olduğunu dile getirmişti.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/202009051042784566-alman-asisinin-turkiye-denemeleri-10-eylulde-basliyor-sonuclar-kasim-ayinda/
46
8
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
46
8
6
2
2