Modüler Akıllı Telefon Fairphone 3 İçin 48 MP'lik Yeni Kamera Modülleri Duyuruldu

14
3
2
2
0
Fairphone, hem modüler akıllı telefonu Fairphone 3 için yeni kamera modüllerini duyurdu hem de modüllerin doğrudan entegre edildiği Fairphone 3 Plus modelini tanıttı.

Yaklaşık bir yıl önce yeni modüler akıllı telefonu Fairphone 3’ü tanıtan FairPhone, şimdi ise bu akıllı telefonun güncellenmiş versiyonu Fairphone 3 Plus’ı resmi olarak duyurdu. Kamera donanımı dışında selefine kıyasla neredeyse hiçbir yenilik sunmayan Fairphone, ayrıca Fairphone 3 sahiplerinin kamera donanımlarını yükseltebileceği yeni modüllerini de duyurdu.

Orijinal Fairphone 3; 12MP Sony IMX363 sensöre sahip bir arka kamerayla geliyordu. Bu, Google’ın Pixel modellerinde kullandığı bir sensör olsa da Fairphone’ın kamera yazılımı konusunda Google’ın gerisinde olması, şirketin bu sensörden tam anlamıyla yararlanamamasına neden oluyordu.

fairphone 3

Fairphone 3 Plus ise Samsung Galaxy S10 Lite ve Redmi Note 9 modellerinden de aşina olduğumuz 48MP Isocell GM1 sensörüne sahip. Ayrıca Fairphone 3’ün 8 MP’lik ön kamerası da Plus modeliyle birlikte 16 MP’lik yeni bir sensöre kavuşuyor. Cihazın geri kalan özellikleri ise Fairphone 3 ile birebir aynı.

Bildiğiniz gibi Fairphone, standart bir akıllı telefonun aksine altı ayrı bölümden oluşan modüler bir telefon. Dolayısı ile bu altı bölümden herhangi birini tamir ya da yükseltme amacıyla değiştirebiliyorsunuz. Bunun için şirket, Fairphone 3 Plus ile birlikte dahili olarak gelecek kamera modüllerini Fairphone 3 sahiplerine de cihazlarını yükseltebilmeleri için harici olarak satacak.

fairphone 3

Fairphone 3 modelleri, pek çok orta ve üst seviye cihazın aksine plastik bir gövdeyle geliyor. Ancak Fairphone, geçtiğimiz yıl tanıtılan Fairphone 3’te yüzde 9 olan geri dönüştürülebilir plastik oranını Fairphone 3 Plus’ta yüzde 40’e çıkardığını ifade ediyor. Bu, hem cihazın karbon ayak izini azaltıyor hem de plastik gövdeye bir anlam katmış oluyor.

Fairphone 3 sahipleri, 70 dolarlık bir ücret karşılığında cihazlarını yeni kamera modülleri ile yükseltebilecekler. Ayrıca Fairphone 3 Plus, 449 dolara satışa sunulan Fairphone 3’e yalnızca 20 dolarlık bir zamla 469 dolara satışa sunulacak. Bu arada Fairphone 3 Plus’ın kutusundan Android 10 ile çıkacağını, Fairphone 3’ün ise eylül ayında güncelleme alacağını belirtelim.

Fairphone 3 Plus özellikleri

  • 5.7 inç FHD çözünürlüğünde, Gorilla Glass 5 ekran (18:9 ekran oranı)
  • Qualcomm Snapdragon 632 işlemci
  • 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı (microSD kart desteğiyle artırılabilir)
  • 16 megapiksel çözünürlüğünde ön kamera 
  • 48 megapiksel çözünürlüğünde arka kamera
  • Parmak izi okuyucu sensörü
  • Android 10 işletim sistemi
  • Çift nano-SIM desteği
  • 3.000 mAh batarya (hızlı şarj destekli)
  • Bluetooth 4.2, NFC desteği
Kaynak : https://www.androidauthority.com/fairphone-3-plus-1151977/
14
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
2
2
0