Dr. Anthony Fauci, Koronavirüs Salgınının Ne Zaman Sona Ereceğini Açıkladı

28
15
11
2
2
ABD'li ünlü immünolog Anthony Fauci, tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgınının ne zaman sona ereceğini açıkladı. Fauci'ye göre tedbirler ve önlemler doğru bir şekilde uygulanmazsa virüs salgını en az birkaç yıl daha devam edecek.

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'nün Başkanı Dr. Anthony Fauci, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüse dair görüşlerini paylaşan Amerikan doktor, ABD'nin normale dönmesinin bir yıldan fazla süreceğini, aşılar hazır olana kadar insanlığın önlemlere uymaya devam etmesi gerektiğini belirtti.

Ünlü teknoloji milyarderi Bill Gates de geçtiğimiz günlerde koronavirüsün ne zaman biteceği sorusuna gelişmiş ülkeler için 2021 sonu, dünyanın geneli içinse 2022 yılının sonlarında virüsün ortadan kalkacağını düşündüğünü belirtmişti. Microsoft'un kurucu ismi bu alanda uzman olmasa da Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla COVID-19 aşısının geliştirilmesine yardımcı oluyor.

Fauci'ye göre koronavirüs salgını, birkaç yıl daha devam edebilir:

koronavirüs salgını

Fauci'nin tahmini Bill Gates'inkinden çok da uzak değil. ABD Koronavirüs Görev Gücü'nün en yetkili üyelerinden olan Dr. Fauci, doğru şekilde ele alınmadığı takdirde koronavirüs salgınının birkaç yıl daha devam edebileceğinin altını çizdi.

Yine de durumun halk sağlığı açısından kontrol edilebileceğini düşünen ABD'li doktor, etkili bir aşı ile iyi, sağlam, dikkatli ve ihtiyatlı sağlık önlemlerini birleştirerek virüsün kontrol altında tutulabileceğini; 2021 yılına yetişecek bir aşı ile önümüzdeki yılın sonuna kadar olabildiğince normale dönülebileceğini belirtti.

Normale dönmenin virüsün tamamen ortadan kaldırılacağı anlamına gelmediğini de açıkça belirten Fauci, "Gezegenin tarihinde ortadan kaldırdığımız tek virüs, insanlar için çiçek hastalığıdır. Ancak onu yeterince iyi kontrol altına alabiliriz ki ekonomiyi geri almak, istihdamı geri almak için istediğimiz normal yaşama müdahale edemez" dedi.

Ünlü doktor, aşılar hazır olana dek dalgalanmaları azaltmak için tedbirlere devam edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca bazı önerilerde de bulunan Fauci, sosyal mesafeye uyma, maske takma, kalabalıktan kaçınma ve elleri sık sık yıkamanın önemini tekrardan hatırlattı.

Kaynak : https://bgr.com/2020/08/16/coronavirus-return-to-normal-fauci/
28
15
11
2
2
Emoji İle Tepki Ver
28
15
11
2
2