Rusya’nın COVID-19 Aşısı Sputnik V İçin Yayın Dikkat Çekici Video

71
16
11
8
2
Rusya'nın bağımsız varlık fonu Rus Doğrudan Yatırım Fonu, ülkenin koronavirüs aşısı Sputnik V için son derece iddialı bir reklam yayınladı. Yayınlanan videoda Sputnik 1'i andıran bir uydu, Dünya'yı tamamen saran dev koronavirüsü etkisiz hâle getiriyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı ilk aşıyı tescillediğini geçtiğimiz günlerde duyuran Rusya, dün de Sputnik V adı verilen aşının üretimine geçildiğini açıklamıştı. Şimdiyse insanlar üzerinde uygulanmak için resmen onaylanan Sputnik V aşısı için son derece iddialı bir reklam yayınlandı.

Rusya'nın bağımsız varlık fonu Rus Doğrudan Yatırım Fonu tarafından oluşturulan 38 saniyelik tanıtım videosu, Dünya'nın dev bir koronavirüs tarafından sarılmasıyla başlıyor. Ardından 1957'de SSCB tarafından fırlatılan dünyanın ilk yapay uydusu Sputnik 1'i anımsatan bir uydu, gezegenin etrafında dönerek virüsü yavaş yavaş eritiyor.

Rusya'nın koronavirüs aşısı Sputnik V için yayınlanan reklam filmi:

Rusya Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayla resmi adı 'Gam-COVID-Vak' olan Sputnik V'in üretimlerine geçtiğimiz gün başlanmıştı. Salgın sürecinde aşıların erken tescillenmesinin normal bir durum olduğunu dile getiren Rusya Sağlık Bakanlığı yetkilisi Sergei Glagolev, yaptığı açıklamada Sputnik V'in son 2 aydır insanlar üzerinde test edildiğini söylemişti.

Bugün Sputnik'e bir açıklama yapan Gamaleya Enstitüsü Müdürü Alexander Ginzburg, Sputnik V aşısı kullanılarak yapılacak toplu aşılamaların Rusya'da yaklaşık bir ay içinde başlayacağını belirtti. Bununla birlikte önümüzdeki yıl 500 milyon doz aşı üretmeyi planlayan Rusya'nın üretim ve klinik denemeleri başka ülkelere de taşıması bekleniyor.

Ülkeler, koronavirüs aşısı üzerindeki çalışmalarına devam ediyor:

koronavirüs aşısı

Koronavirüs aşısı üzerinde çalışan tek ülke Rusya değil. Dün Hindistan Bağımsızlık Günü'nde konuşan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesinin koronavirüs aşısında seri üretime geçmeye hazır olduğunu belirtmişti. Bilim insanları onay verdiği takdirde aşının üretimlerine başlayacaklarını söyleyen Modi, aşının tüm vatandaşlara ulaştırılması planının da hazır olduğunun altını çizdi.

Kaynak : https://sputniknews.com/viral/202008161080185892-russias-sputnik-v-vaccine-wipes-out-earth-sized-coronavirus-in-promo-video/
71
16
11
8
2
Emoji İle Tepki Ver
71
16
11
8
2