Sky Sport İtalya'ya Göre Formula 1 Yıllar Sonra Türkiye’ye Geri Dönecek

131
4
3
1
0
Sky Sport İtalya’ya göre Formula 1, İstanbulPark’a geri dönüş yapacak. Yarışın tarihi ise 15 Kasım olacak.

Motor sporlarının zirvesi olarak kabul edilen Formula 1 organizasyonu, 2005-2011 yılları arasında ülkemizde İstanbulPark’ta gerçekleştirilmişti. İtalyan Sky Sport’a göre F1, yaklaşık 10 yılın ardından 15 Kasım’da bir kez daha misafirimiz olacak.

Koronavirüs salgını sonrasında takviminde ciddi sıkıntılar yaşayan Formula 1’in parçası olmak isteyen pek çok ülke, Liberty Medya ile iletişime geçmişti. Intercity İstanbulPark pist yönetimi de daha önce yaptığı açıklamada takvime giriş için beklediklerini dile getirmişti.

F1, 9 yıl sonra İstanbul’a dönebilir

istanbulpark

Daha önce yedi kez ülkemizde düzenlenen F1 yarışları 2005 ve 2010 yıllarında Türkiye Grand Prix adıyla gerçekleştirilirken diğer yıllarda isim sponsorları da kullandı. Ferrari’nin eski pilotlarından Brezilyalı Felipe Massa’nın 2006-2008 arasında üst üste üç kez kazandığı pistte en hızlı tur rekoru ise F1 efsanesi Michael Schumacher’e ait.

Aslında bakıldığı zaman İstanbulPark’ın yarışların seyircisiz olduğu bu dönemde yeniden takvime alınması oldukça mantıklı bir karar gibi duruyor. Alman Herman Tilke tarafından tasarlanan pist hem araçların en yüksek hızlarını gösterebilecekleri düzlüklere hem de oldukça zorlayıcı köşelere sahip. Özellikle dört apexli 8. viraj oldukça zorlu olmasıyla biliniyor.

Formula 1’in büyük ilgi gördüğü Avrupa kıtasına yakın olan İstanbul Grand Prix, temel olarak 130 bin kişilik seyirci kapasitesini doldurmakta zorlanmıştı. Televizyondan yayın için oldukça göz alıcı olan pist, bu nedenle takvime dahil edilebilir. 

Formula 1’e dahil olmak kolay değil

istanbulpark açıklama

F1 organizasyonunda yarış sayısı belli olduğu için bir pist, ancak bir diğerinin yerine organizasyona dahil olabiliyor. Tosfed yetkilileri kendilerine resmi bir haber gelmediğini söylerken, İstanbulPark yönetimi ise yukarıda yer alan açıklamayı gerçekleştirdi.

Öte yandan Sky Sports Italia, yıllardır F1’in içinde yer alıyor ve hem Scuderia Ferrari hem de FIA ile yakın ilişkileri ile biliniyor. Bu da uzun yıllardan sonra ilk defa ülkemizde Formula 1 yarışı görebileceğimize yönelik inancı güçlendiriyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/formula-1-turkiyeye-geri-mi-donuyor-5989149/
131
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
131
4
3
1
0