Formula 1’de Benzeri Zor Görülecek Olay: Hamilton, Patlak Lastikle Yarış Kazandı

98
43
5
4
3
Formula 1 sezonunun 4. yarışı olan Britanya Grand Prix’i, son yıllarda benzeri pek görülmemiş derecede heyecanlı bir finale sahne oldu. Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton yarışı patlak lastikle kazandı.

Motor sporlarının zirvesi olarak kabul edilen Formula 1’de yer alan pistler arasında Silverstone, ayrı bir yere sahip olanlardan biri. 13 Mayıs 1950’deki ilk yarış da dahil olmak üzere pek çok efsanevi yarışa ev sahipliği yapan pist, bu yarışlara bir yenisini ekledi.

Bazı virajlarda 300 km/s hızın üzerindeyken dönüşler yapılan, pilotlara binen yükün yer yer 12 G kuvvetini aştığı pist, otomobilleri oldukça zorlamasıyla biliniyor. Bu da pilotlara kendilerini kanıtlama şansı verirken epik anlara şahit olabilmeyi mümkün kılıyor.

Üç lastikle zafere

hamilton

Formula 1 sezonunun 4. ayağı olan Britanya GP, uzun süre unutulmayacak bir yarış oldu. Yarışın bitimine 2 tur kala, yarışı 2. sırada götüren Bottas’ın lastiği patladı. Fin sürücü hızla gerilere düşerken Lewis Hamilton ise rahat bir galibiyet için yoluna devam etti.

Son turda ise bu defa Mercedes-AMG Petronas’ın İngiliz pilotu lastiğinin azizliğine uğradı. Hamilton, lastiği patlamasına rağmen yarışı kazanmasını bildi. Bu anlar izleyicilerde büyük heyecan yarattı.

Patlayan lastiklerle akılda kalan grand prixin son iki turunda Bottas ve Hamilton’ın dışında Sainz’ın da sol ön lastiği patladı. Muhtemelen bu durum, lastikleri üreten Pirelli'nin de dikkatini çekmiştir ve bir açıklama gelecektir.

Hamilton zirvede

hamilton

Birtanya Grand Prix’i sonrasında Lewis Hamilton, pilotlar klasmanında 88 puanla liderliğini sürdürdü. Böylece üst üste 3. yarışını kazanmış olan İngiliz pilot zirvede arayı açtı. İkinci sırada Valtteri Bottas yer alırken puanı da 58 oldu. Böylece Mercedes-AMG Petronas, 146 puanla takımlar sıralamasında da zirveyi kimselere bırakmamış oldu.

Formula 1’de sezonun 5. yarışı yine İngiltere’de Silverstone pistinde yapılacak. 9 Ağustos’ta yapılacak olan yarış Formula 1’in 70. yılı için özel olacak. Koronavirüs nedeniyle bu yıl takvimi önemli ölçüde değişen organizasyon bu yıl 12 yarış üzerinden gerçekleştirilecek.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/formula-1de-inanilmaz-yaris-hamilton-patlak-lastikle-yarisi-kazandi-41578476
98
43
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
98
43
5
4
3