Ford Mustang'in Elektrikli SUV Modelinin Tasarımı Ortaya Çıktı

38
5
4
4
2
Amerikalı otomotiv devi Ford, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Mustang'den ilham alan elektrikli SUV modelinin 17 Kasım’da düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtacağını duyurmuştu. Bugün sızdırılan render görüntüleri, aracın nasıl görüneceği konusunda bizlere sağlam ipuçları sunuyor.

Ford’un bir sonraki büyük projesi olan ve Mach 1 veya Mach E olarak adlandırılması beklenen Mustang temelli elektrikli SUV modeli için geri sayım başladı. Tek şarjla yaklaşık 500 kilometrelik bir menzile sahip olması beklenen otomobil, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkacak. 

Geçtiğimiz günlerde duyurduğu tanıtım tarihi ile birlikte aracın silüetini gösteren bir fotoğraf paylaşan Ford, elektrikli SUV modeli üzerindeki sır perdesini son güne kadar kaldırmak istemiyor. Fakat AllCarNews adlı bir Facebook hesabı tarafından paylaşılan render görüntüleri sayesinde 17 Kasım tarihine kadar beklememiz gerekmiyor. 

Ford'un Mustang temelli elektrikli SUV modeli böyle görünecek

elektrikli SUV

Mach 1 / Mach E modelinin bilgisayar destekli tasarım görüntüleri (CAD), Mustang’ten esinlenerek tasarlanmış üçlü arka farların varlığını doğruluyor. Oldukça kaslı bir görünüme sahip olan otomobil, Mustang’in sportif ve havalı ruhunu net bir şekilde yansıtıyor.

Ford’un Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) satacağı ilk tamamen elektrikli otomobil olacak olan Mach 1 / Mach E, 116 yıllık dev marka için yeni bir dönemi temsil ediyor. Ford geçtiğimiz günlerde elektrifikasyon planlarını çeşitlendirmek için Volkswagen ve Rivan ile ortaklıklar kurmuştu. Dearborn merkezli otomobil üreticisi, önümüzdeki altı yıl boyunca Avrupa'da yaklaşık 600.000 elektrikli araç satmayı planlıyor. 

Kaynak : https://www.automobilemag.com/news/leaked-cad-renderings-likely-show-ford-mustang-inspired-electric-suv/
38
5
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
38
5
4
4
2