Ford, Mustang'den İlham Alan Elektrikli SUV'un Tanıtım Tarihi Açıklandı

24
9
3
1
1
ABD’li otomobil üreticisi Ford, Mustang’den esinlenen elektrikli SUV modelini 17 Kasım’da düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtacağını açıkladı. Yaklaşık 500 kilometrelik bir menzile sahip olması beklenen araç, 2020 yılında piyasaya çıkacak.

Detroit merkezli otomotiv devi Ford, bir süredir üzerinde mesai harcadığı Mustang temelli elektrikli SUV modeli için tarihi nihayet açıkladı. Heyecanla beklenen aracın üzerindeki sır perdesi, 17 Kasım’da gerçekleşecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı 2019’da kalkacak.

Bugüne kadar yayınlanan bazı konsept video ve bilgiler bizlere bazı ipuçları verse de, Ford’un elektrikli SUV modeli hakkında pek bir şey bilmiyoruz. Tanıtım tarihi ile birlikte aracın silüetini gösteren bir fotoğraf da paylaşan Amerikalı şirket, Mustang’den ilham alarak geliştirdiği yeni SUV’u için heyecanı maksimum düzeyde tutmak istiyor.

elektrikli SUV

Ford’un elektrifikasyona geçişinde kritik bir araç olan otomobil, en az 480 kilometrelik bir menzil sunacak. Hızlı şarj teknolojisi sayesinde sadece 10 dakikalık bir şarjla 75 kilometre yol gidebilecek olan elektrikli SUV, batarya performansı anlamında beklentileri fazlasıyla karşılayacak gibi görünüyor.

Son bir buçuk senede elektrikli araçların geliştirilmesi ve üretilmesine yoğun bir mesai harcayan Ford, 2022 yılına kadar elektrikli araç portföyüne 16 model daha eklemek için 11 milyar dolar yatırım yapacak. Söz konusu tarihe kadar Avrupa'da 1 milyon elektrikli araç satmak isteyen firma, sektörün dijital dönüşümüne rehberlik etmeyi amaçlıyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/10/24/fords-electric-mustang-inspired-suv-will-finally-get-its-debut/
24
9
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
9
3
1
1