iPhone Üreticisi Foxconn'dan "Al, Hepsi Senin Olsun!" Dedirten Açıklama: Tesla Otomobil Üretmek İstiyoruz

4
3
1
0
0
En büyük iPhone üreticisi olan Foxconn, yeni elektrikli otomobilleriyle birlikte ilginç bir açıklama yaptı. Şirket, Tesla için otomobil üretmek istediğini paylaştı.

Apple’ın iPhone modelleri için en büyük üreticisi olan Tayvan merkezli Foxconn, bugün ilginç bir açıklamayla gündeme geldi. İki yeni elektrikli araç prototipini tanıtan şirket, gelecek zamanda Tesla için elektrikli araç üretmek istediğini açıkladı.

Açıklama, Foxconn’un yeni elektrikli araçlarıyla paralel bir ilişkiye sahipti. Şirket, tanıttığı elektrikli araçları kendi adı altında piyasaya sürmek istemediğini, başka şirketler için araç tasarlayıp satmak istediğini paylaştı. Foxconn CEO’su, buna ilişkin “Umuyorum ki bir gün Tesla için Tesla arabalar üretebiliriz.” açıklamasında bulundu.

Foxconn, 2025'e kadar elektrikli otomobil sektöründe %5 paya sahip olmak istiyor:

foxconn

Elon Musk, Foxconn’un yaptığı açıklamaya henüz bir cevap sunmadı. Foxconn, son iki yılda elektrikli otomobil sektörüne odağını artırmış, geçtiğimiz yıl üç farklı modelini daha tanıtmıştı. Bu modellerin ikisi, Tayvan merkezli otomotiv şirketi Yulon Motor bünyesinde satışa sunulmuştu.

Foxconn, olası bir Tesla iş birliğinin yanı sıra gelecek hedeflerini de paylaştı. CEO Liu, 2025 yılına kadar küresel elektrikli otomobil sektöründe %5’lik pazar payına sahip olmayı hedeflediğini ifade etti.

Foxconn'un tanıttığı iki yeni elektrikli otomobil konsepti:

foxconn

foxconn

Kaynak : https://www.cnbc.com/2022/10/19/apple-iphone-maker-foxconn-says-it-wants-to-make-cars-for-tesla.html
4
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
1
0
0