Fransız Drone Üreticisi Parrot, ABD’ye Casus Hava Aracı Üretecek

12
4
4
1
0
ABD, Çin ile olan ticari savaştan dolayı kendisine DJI’dan başka bir drone üreticisi arıyordu ve çareyi Fransız üretici Parrot’ta buldu.

Parrot şirketi uzun zamandır Çin devi DJI ile büyük bir rekabet içerisindeydi. Şimdi ise şirket, ABD ordusu için drone üretecek 6 şirketten biri oldu. DJI hariç beş şirketi kapsayan anlaşma, Çinli şirketlerin artan hâkimiyeti karşısında ABD ve Avrupa ticari kuruluşları arasında Parrot gibi stratejik bir cepheyi temsil ediyor.

DJI, Parrot ve 3D Robotics gibi diğer küçük şirketlerle ve DJI’ın gölgesinde kalan Çinli şirket Yuneec gibi küçük şirketlerle dünyanın en büyük ve en popüler drone üreticisi konumunda. Ancak Trump’ın Çin ile olan ticari savaşının büyümesiyle birlikte ABD, büyük Çin markalarının yerine haliyle ABD’li ve Avrupalı alternatifler aramaya başladı.

Parrot şirketi için bu anlaşma büyük bir zafer. Her ne kadar anlaşma sadece Parrot’u içermese de, Fransız firmanın ABD ordusuyla daha fazla iş yapmasına bir kapı açtı denebilir. Parrot, 30 dakika boyunca 3 km menzile kadar açılabilen, 1,3 kg’den daha hafif olan, bir araya getirmesi 2 dakikadan az süren ve bir askerin sırt çantasına kolayca sığabilen bir drone prototipi için ABD’den 11 milyon dolarlık fon aldı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/28/18642728/parrot-drones-us-military-department-of-defense-contract-china-dji
12
4
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
4
1
0