BTK, DJI Droneların İthalatçısına Ceza Kesti

16
4
2
2
0
BTK, “ürünlerin piyasaya arzında üreticilerin ve dağıtıcıların yükümlülüklerine ilişkin düzenlemeye aykırı davranıldığı” gerekçesiyle, DJI marka droneların ithalatçısına ceza kesti.

Dronelar çağımızın en eğlenceli hobileri arasında yer alıyor. Ancak bu cihazların birer insansız hava aracı olduğunu da göz önüne almakta fayda var. Haliyle bu ürünlerin, özellikle de gelişmiş versiyonlarının kontrol edilmesi gerekiyor. Yapılan düzenlemelerden ve izin verme işlemlerinden ise BTK sorumlu.

BTK, genel testlerini yapmak için ürünleri ithal eden Ervin Coşkun Refleks İthalat ve İhracat Spor Malzemesi Toptan Ticaret adlı firmanın ithal ettiği DJI markalı Phantom 3 model dronelardan numune aldı ve bu örnek ürünü Piyasa Gözetim Laboratuvar Müdürlüğü’nde inceledi.

Yapılan testlerin ardından gelen değerlendirme sonucunda, firmaya  Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun'un, "ürünlerin piyasaya arzında üreticilerin ve dağıtıcıların yükümlülüklerine ilişkin düzenlemelerine aykırı davranış” gerekçesiyle idari para cezası uygulandı. Cezanın miktarı 11 bin 13 TL olarak açıklandı.

BTK, bir diğer ilanıyla da idari ücret ve Evrensel Hizmet Katkı Payı borcu bulunan, son ödeme tarihi geçmesine rağmen ödeme yapmayan firmaları duyurdu.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/btkden-drone-cezasi-41219415
16
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
2
2
0