Galaxy Note 7 Tekrar Ne Zaman Satışa Çıkacak?

1
0
0
0
0
Mobil cihaz sektörüne damgasını vuran patlama olayı ile satışı durdurulan Galaxy Note 7, ne zaman raflara dönüyor?

Bildiğiniz üzere yaklaşık bir aydır Samsung'un başı büyük beklentiler ile satışa sunulan, ancak bataryadan kaynaklı bir sıkıntı sebebi ile patlama riski taşıyan Galaxy Note 7'ler ile dertte. İlk etapta bu sıkıntının bazı modellerde olabileceği düşünülmüş, ancak olay daha sonrasında ciddi boyutlara ulaşınca Samsung global çapta cihazları geri çağırmaya başlamıştı.

Samsung'un bu olay sebebi ile ciddi bir maddi zarara uğradığı zaten biliniyor. Ancak satışı durdurulan ve iade seçeneği ile toplanan Galaxy Note 7'ler yeniden vitrinlerdeki yerlerini almaya hazırlanıyor.

Daha önceden telefonların bataryasından kaynaklı meydana gelen sorun karşısında Samsung'un uygulayacağı muhtemel çözümden bahsetmiştik. Tabi bu çözümün uygulanıp uygulanmadığı henüz bilinmiyor ancak birkaç gün önce, Samsung'un kendi evi Güney Kore'de, 28 Eylül'de tekrar Galaxy Note 7 satışına başlanacağı söylentileri gündeme gelmişti.

Böyle bir durum gündeme gelince global çapta tekrar satışın da yakın olduğu düşünülebilir ancak VentureBeat'in ulaştığı Samsung program belgelerine göre, Galaxy Note 7'ler 21 Ekim'de Amerika'da tekrardan satışa sunulacak. Tabi ''Amerika'daki tarihten bize ne'' diyenleriniz olacaktır ancak şöyle bir durum mevcut; Samsung'un bu hamlesi global çaptaydı ve cihazların satışının durdurulması ile toplanma kararı, çok kısa süre aralıklarıyla alınmıştı.

Yani ''Türkiye'de kesin olarak Galaxy Note 7'nin tekrar satışa çıkma tarihi 21 Ekim'' diyemesek de Samsung'un çok falza bekleteceğini sanmıyoruz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0