Game of Thrones'un Yaratıcıları HBO'dan Ayrılmaya Hazırlanıyor

12
4
3
0
0
Kırdığı izleme rekorlarının yanında son sezonuyla kalbimizi paramparça yapan Game of Thrones, HBO çatısı altından çıkmak için hazırlıklar yapıyor. Dizinin yaratıcıları David Benioff ve Dan Weiss’ın anlaşmaya yakın olduğu kurumlar Amazon, Netflix ve Disney olarak belirtilmiş.

Variety dergisi ve Hollywood Reporter’ın haberlerine göre, Amazon, Netflix ve Disney, Game of Thrones’un yaratıcıları David Benioff ve Dan Weiss ile anlaşma yapmak için kıyasıya rekabet içinde.

Hollywood Reporter’ın söylediklerine göre ikili, Amazon ile anlaşmaya varmaya çok yakındı. Fakat Netflix’in oldukça cazip bir teklif yaparak rekabete dahil oldu.

Game of Thrones

Rekabette olan üçüncü isim Disney, ikiliye Fox televizyonlarında yayınlanacak bir film ve dizi projeleri ile yaklaşıyor.

Amazon daha önce 150 milyon dolarlık bir anlaşmayla Westworld’ün yaratıcıları Lisa Joy ve Jonah Nolan ile anlaşmıştı. Hollywood Reporter’ın kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Benioff ve Weiss 200 milyon dolarlık bir anlaşma yaparak Westworld yaratıcılarının yaptığı anlaşmayı geçmeyi planlıyor.

Game of Thrones David Benioff ve Dan Weiss

Kaynaklara göre ikili, yaptıkları anlaşmadan kazandıkları para ile kendi yapım şirketlerini kurmak istiyor.

Game of Thrones son sezonuyla izleyicilere hayal kırıklığı yaşatmış olsa da rekorlar kırmaya devam etmişti. Final sezonunun ilk bölümü 17,4 milyon kişi tarafından seyredildi. Final bölümü ise bu rekoru da aşarak 20 milyon kişi tarafından seyredildi. Rekorlar dizisi aynı zamanda Emmy ödül töreninde 32 dalda adaylığa layık görülerek başka bir rekora imza attı.

Benioff ve Weiss’ın halihazırda yeni Star Wars (Yıldız Savaşları) üçlemesi için Disney ile çalışmakta olduğunu hatırlatalım. İkilinin sernaryosunu yazdığı üçlemenin ilk filmi 16 Aralık 2022’de vizyona girecek.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/game-of-thronesun-yaraticilari-netflix-amazon-ve-disneye-goz-kirpiyor-41284971
12
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
3
0
0