Geliştiriciler Artık Mobil Kullanıcılarını SMS Yerine WhatsApp ile Doğrulayabilecek

21
13
2
2
0
Yeni yazılım geliştirme kitini (SDK) duyuran Facebook, geliştiricilere çok büyük kolaylık sağlıyor.

Mobil uygulama geliştiricileri, uygulamalarını kullanan kişilerin kimliğini doğrulamak ve deyim yerindeyse 'bot' (bilgisayar programı) olmadıklarını anlamak için kullanıcıların telefon numaralarını ve daha sonra da telefon numaralarına gönderilen doğrulama kodunu uygulamaya girmelerini istiyor.

Facebook'un bugün gerçekleştirdiği ve 2019'un en büyük Facebook etkinliği olan F8 Geliştirici Konferansı'nda Silikon Vadisi devi şirket, geliştiricilerin artık kullanıcıları SMS (kısa mesaj) ile doğrulamak yerine WhatsApp ile doğrulayabileceklerini duyurdu.

Uygulama geliştiricileri için hem daha az problem çıkaracak hem de gereksiz para harcanmasının önüne geçecek olan yeni yöntem için Facebook, yeni WhatsApp Yazılım Geliştirme Kiti'ni yayımladı. Bu doğrultuda geliştiriciler, hâlihazırda gönderiyor oldukları doğrulama kodlarını; uygulamalarına koyacakları bir seçenek ile WhatsApp üzerinden gönderip kullanıcının WhatsApp'ına gelen kodu girmesini isteyebilecekler.

Hem Android hem de iOS platformları için kullanılabilir olan yeni yöntem, mobil uygulama geliştiricilerini fazlasıyla mutlu edecek gibi gözüküyor. WhatsApp ile doğrulama kodunun aslında 2018 yılından beri bulunduğu ancak sadece internet tarayıcısı için kullanılabilir olduğu, şimdi ise mobil uygulamara da entegre edilebileceği bildiriliyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/04/30/developers-can-now-verify-mobile-app-users-over-whatsapp-instead-of-sms/
21
13
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
21
13
2
2
0