GM, Hummer SUV'u Çapraz Hareket Ettiren Yengeç Modunu Gösterdi [Video]

37
18
10
7
2
General Motors, bir süredir üzerinde çalıştığı tamamen elektrik motorlu Hummer SUV'u için bir tanıtım videosu paylaştı. Paylaşılan video, aracı benzersiz kılan Yengeç Modu'nun nasıl çalıştığını gösteriyor. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde bir Hummer'la çapraz şekilde hareket edebilecekler.

Cadillac, Chevrolet ve GMC gibi ABD'nin popüler otomobil markalarının çatı şirketi olan General Motors, bir süredir "Hummer" isimli arazi araçları konusunda sessizliğini koruyor. Aslına bakacak olursak bu sesizliğin nedeni, şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen tamamen elektrik motorlu SUV modeli.

General Motors, yaklaşmakta olan SUV modeliyle ilgili yaptığı açıklamalarında, yeni Hummer'ın ekim ayında tüm dünyaya tanıtılacağını açıkladı. Şirket, şu ana dek bu araçla ilgili detaylara değinmemiş olsa da tamamen elektrik motorlu Hummer, benzersiz bir özelliğe sahip olacak. Bu özellik, yaklaşan SUV'un yengeç gibi hareket edebilecek olması. General Motors şimdi, aracın bu özelliğinin nasıl çalıştığını gösterdi.

Hummer SUV

Ekim ayında duyurulması planlanan elektrik motorlu SUV, dört tekeri de dönebilen bir yapıya sahip. İşte bu da aracın, tıpkı yengeç gibi çapraz bir şekilde hareket etmesini sağlıyor. "Yengeç Modu" olarak isimlendirilen bu özellik, General Motors'a göre sadece off-road tutkunları için geliştirildi. Bu özellik sayesinde bir kullanıcı, en dar alanlarda bile büyük hacimli SUV'uyla hareket edebilecek.

General Motors'un yaklaşan SUV'u için hazırladığı tanıtım videosu, Yengeç Modu'nun nasıl kullanılabileceğini açıkça gözler önüne seriyor. Şirket böylesi bir özellikle, Hummer'ın yeniden dirilişini sağlarken tüketicilerin de ilgisini çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Dilerseniz hemen, elektrik motorlu Hummer'ın Yengeç Modu'nun nasıl göründüğüne bakalım.

Hummer'ın Yengeç Modu, işte böyle görünüyor

General Motors tarafından yapılan açıklamalara göre devasa hacmine rağmen 100 km/h hıza yaklaşık 3 saniyede ulaşabilen elektrik motorlu Hummer, 1000 beygir civarında güce sahip. Ayrıca bu araç, General Motors'un yeni nesil en gelişmiş sürüş destek sistemi olan "Super Cruise" özelliğine de sahip olacak.

General Motors, tamamen elektrikli Hummer'ını 20 Ekim'de tanıtacak. Aracın yollara çıkması ise 2021 yılının sonbahar aylarını bulacak. Bu çıkış tarihi, otomobil sektörünün bir süredir merakla beklediği Tesla'nın Cybertruck modeliyle çakışıyor. Görünüşe göre otomobil tutkunları, 2021'in sonlarında Tesla Cybertruck ile Hummer arasındaki rekabete şahit olacaklar.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/watch-hummer-ev-crab-walk-video
37
18
10
7
2
Emoji İle Tepki Ver
37
18
10
7
2