Göktürk Uyduları, Manavgat ve Marmaris'te Yangının Yarattığı Tahribatı Gözler Önüne Serdi

128
12
3
1
1
Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları, Manavgat ve Marmaris'te devam etmekte olan yangınları yüksek çözünürlüklü hâlde görüntüledi. Elde edilen görüntüler bakanlıklara ve ilgili kurumlara gönderildi.

Bilindiği üzere Türkiye, son günlerde güney kesimlerinden birçok yangın haberi ile sarsıldı ve bunlardan bazıları hâlâ devam etmekte. Hâlihazırda 112 yangının 107'si yangın kontrol altına alınmışken 3 tanesi Muğlada ve 2 tanesi Antalya'da olmak üzere 5 yangın devam ediyor.

Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü keşif uyduları Göktürk-1 ve Göktürk-2 de bu yangınların yarattığı tahribatı ortaya koymak adına Antalya/Manavgat ve Muğla/Marmaris’teki yangınları görüntüledi.

Görüntüler bakanlıklara ve ilgili kurumlara iletildi:

türkiye yangın

Uyduların elde ettiği görüntülerin Marmaris ve Manavgat’ta yangınla mücadele etmeye devam eden bakanlıklara ve ilgili kurumlara iletildiği bilgisine de ulaşıldı. Hektarlarca alanın alanın tahrip olduğuna işaret eden görüntülerin, yangın söndürme ekiplerinin koordine edilmesine faydada bulunması umuluyor.

yangın

Bahsi geçen uyduların görevleri neler diye merak edecek olursanız; Göktürk-1 uydusu, hem sivil hem de askeri uygulamalar için çok yüksek çözünürlüklü uydu görüntüleri sağlarken, Göktürk-2 uydusu da yeryüzünün 3 boyutlu haritalarının hazırlanmasında kullanılabilecek stereo görüntüleme imkânları da sunan yüksek manevra kabiliyetine sahip. 

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/gundem/gokturk-uydulari-manavgat-ve-marmaristeki-orman-yanginlarini-uzaydan-goruntuledi/2320860
128
12
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
128
12
3
1
1