Dünyaca Ünlü İsimlerin Türkiye’deki Orman Yangınları İçin Yaptığı Destek Paylaşımları

270
44
15
8
7
Türkiye’nin günlerdir kontrol altına alınamayan orman yangınları hem ülkemizde hem de dünyada büyük tepki çekti. Dünyaca ünlü birçok isim, Türkiye’nin acısını paylaştıkları gönderilerle orman yangınlarına dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta ülkemizde çeşitli nedenlerle başlayan ve korkunç boyutlara gelen orman yangınları maalesef hâlâ devam etmekte. Yangınlardan etkilenen şehir sayısı 20’yi aştı ve bu şehirlerdeki onlarca ormanlık bölge ciddi bir tahribata uğradı. Yeterli müdahalenin yapılamadığı yangınlar, Türk ve dünya basınında “Türkiye yanıyor” başlıklarıyla yer aldı.

Sayısız bitki ve canlıyı kaybettiğimiz ve kayıpların sürdüğü yangınların çoğu, Akdeniz ve Ege bölgesindeki ormanlarda meydana geldi. Sürmekte olan ve şehir merkezlerine kadar inen yangınlarda can kaybı bugün 5’e yükseldi. Türkiye’nin yanışına dünyaca ünlü sanatçılardan ve içerik üreticilerinden de tepki geldi.

Türkiye’deki orman yangınlarına dünyadan gelen tepkiler

orman yangını

Birçok ormanımızı küle çeviren ve hâlâ kontrol altına alınamayan yangınların acısını paylaşan dünyaca ünlü isimler, sosyal medyadan destek paylaşımlarında bulundu. “Dualarımız Türkiye’yle", "Türkiye yanıyor” ifadeleriyle paylaşımlarda bulunan isimler, takipçilerini oluşan faciaya destek olmaya çağırdı. İşte dünyaca ünlü isimlerin yangınlar hakkındaki paylaşımlarından bazıları:

Dua Lipa: “Seninleyim Türkiye”

dua lipa

“Zavallı gezegenimiz ağlıyor. İklim değişikliğinin gerçek olduğunu ne zaman göreceğiz? Gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Annemizi korumalıyız. Seninleyim Türkiye.”

Vine fenomeni Lele Pons:

lele pons

“Daha iyisini hak ediyorsun Türkiye”

Amerikalı model Bella Hadid: 

bella hadid

“Tanrım, bu dayanılmaz derecede üzücü. Türkiye’nin toprakları ve canlıları için dua ediyorum. Türkiye’yi çok seviyorum.”

David ve Victoria Becham’ın oğlu Cruz Becham:

cruz becham

2009’da Norveç’i Eurovision birincisi yapan Alexander Rybak:

alexander rybak

“Türkiye hakkındaki gönderilerim neden kayboluyor bilmiyorum. Hâlâ dua ediyoruz.”

F1 2021’e damgasını vuran Lewis Hamilton:

lewis hamilton

“Türkiye ve gezegenimiz için dua ediyorum.”

İtalyan aktör Michele Morrone:

michele morrone

“Türkiye’nin yakınındayım. Bu yakında bitecek.”

Amerikalı Instagram modeli Alexis Ren:

alexis ren

Teen Wolf’un Lydia Martin’i Holland Roden:

holland roden

“Kalbim. Türkiye için kırılıyor.”

Brezilyalı model Francisco Lachowski:

francisco lachowski

270
44
15
8
7
Emoji İle Tepki Ver
270
44
15
8
7