Resmi Gazete'de Yayımlandı: Yepyeni Bir Kalkınma ve Yatırım Bankası Geliyor

46
13
8
4
3
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, BDDK’dan izinlerini alan 5 ortaklı kalkınma ve yatırım bankası Golden Global Yatırım Bankası A.Ş., Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte kurulmuş oldu.

Ülkemizde faaliyet gösteren, yerli ve yabancı onlarca farklı banka var. Bu bankaların bazıları sadece belli alanlarda hizmet veriyor, bazıları ise her vatandaşın kapısını çalabileceği kurumlar konumunda.

Bu bankalara yeni bir tanesi daha eklendi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu BDDK’dan onay olan Golden Global Yatırım Bankası A.Ş., Türkiye’nin en genç bankası oldu. Beş ortaklı olarak ve 150 milyon TL sermaye ile kurulan bankanın ortakları Emir Kaya, Salih Berberoğlu, Recep Kaba, Ahmet Dağlı ve Mustafa Akın oldu. Kurulan banka, kalkınma ve yatırım bankası olarak çalışacak.

Yatırım bankalarında vatandaşların çok fazla bir işi olmaz, bu bankalar uzun vadeli olarak menkul kıymet ihracı gerçekleştirerek büyümeyi arttırmayı ve kaynak bulmayı amaçlarlar. Yani yeni bankanın çok fazla şubesini ve reklamını görmemiz olası değil. Bu banka türü daha çok büyük projelere yönelik çözümler sunar, kalkınmayı arttırmayı hedefler, bildiğimiz bankalar gibi ticaret yapmayı değil.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/resmi-gazetede-yayimlandi-yeni-banka-kuruluyor-4969569/
46
13
8
4
3
Emoji İle Tepki Ver
46
13
8
4
3