Dev Yatırım Bankası J.P. Morgan, Çalışanlarını Oyun Üzerinden Seçecek

14
3
0
0
0
Yatırım bankalarının en önemlilerinden olan J.P. Morgan, yeni çalışan adaylarını kampüs kampüs gezerek değil internetten oynanan bir oyundan bulacak.

Üniversitelerin kariyer günlerinde çok sayıda firma yer alır ve hepsi de en iyi, en becerikli ve en akıllı adayları kendi firmalarına kazandırmayı amaçlar. Yıllardır kampüslerde gelecekteki çalışanlarını arayan J.P. Morgan ise artık farklı bir yol izleyecek.

Dünyanın en önde gelen yatırım bankalarından biri olan J.P. Morgan artık eleman alımı için üniversitelere kampüs ziyaretleri gerçekleştirmek yerine, öğrencilerin internet üzerinden oyunla başvurmalarını istiyor.

Firmadan üniversitelere gönderilen mektuba göre adaylardan artık yapay zeka içerikli davranışsal bilimsel oyunlar oynamaları istenilecek.

Firmanın amacı ise daha fazla öğrenciye erişmek ve her kesimden öğrencinin iş başvurusunda bulunabilmesini sağlamak. Banka bu amaçla, yapay zeka oyunlarıyla eleman alımı işinde uzmanlaşmış olan Pymetrics ile birlikte çalışıyor.

Banka, işe alım sürecinde de adayların kendilerini görüntülü olarak tanıtmalarını isteyecek. Bu türden video özgeçmişlerin kullanıldığı iş başvurusu yöntemi şu anda 700’den fazla firma tarafından kullanılıyor.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/dev-banka-elemanlarini-oyun-oynatarak-sececek,oRrhWRbBs0acXkEJklqYBQ?_ref=infinite
14
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
0
0
0