Google, Bize Hiç Çaktırmadan Otel Sitesi Kurmuş

23
6
2
1
0
Diğer şirketlerle rekabet etmek için çalışmalara başlayan Google, kimseye çaktırmadan bir booking sistemi kurmuş ve çalışmaya başlamış bile.

Bahsedilen sektörde pek fazla dikkat çekmeyen Google, geçen hafta bir otel arama ve rezervasyon sitesi açtı. Airbnb gibi büyük şirketlerle sektörde rekabet etmek isteyen Google Hotels, son dakikakaya kadar rezervasyon yapma imkanı sunuyor. 

7 Mart tarihinde şirketin sektör yetkilisi Richard Holden tarafından hazırlanan bir blog yazısında, bu yeni uygulamayı kullanmanın en büyük yararlarından birinin Google'ın zaten uzun süredir elinde tuttuğu güçlü fonksiyonları olduğundan bahsedildi. Otel aramalarını filtrelemek için de güçlü bir makine öğrenme tekniği kullanılıyor. Holden, "Ayrıca bir otelin en özel kısımlarını görebiliyoruz. Gösterişli bir havuz gibi. Eğer lüks bir otel veya ailelere uygun bir yer arıyorsanız, makine öğrenme teknolojisi size en uygun fotoğrafları ve kullanıcı yorumlarını gösteriyor." diyor.

Google Hotels'in tam zamanında uygulamaya sokulduğu düşünülüyor. İlkbaharın da gelmesiyle birlikte artacak olan otel rezervasyonları ve seyahatler, Google'ın diğer seyahate dayalı uygulamaları olan Google Flights ve Google Maps de bu yeni uygulamayla integre çalışacak. 

Airbnb'nin son dakikada rezervasyon yapmaya olanak veren HotelTonight uygulamasını satın almasıyla aynı günde Google'ın da kendi uygulamasını kullanıma sunması, dikkatlerden kaçmayan bir rekabet görüntüsü oluşturdu.

Kaynak : http://fortune.com/2019/03/11/google-hotels-flights-hotel-search-booking-airbnb/
23
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
6
2
1
0