Google, Çeviri Uygulamasının Karanlık Mod Desteğini Daha Fazla Kullanıcı İçin Yayınlamaya Başladı

22
3
0
0
0
Google, ilk kez şubat ayında ortaya çıkan Google Çeviri'nin karanlık mod desteğini daha fazla kullanıcı için yayınlamaya başladı. Birçok Android ve iOS kullanıcısı için yayınlanan özelliği kullanabilmek için uygulamanın v6.10 sürümüne sahip olmak gerekiyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, mobil cihazlarda en çok kullanılan uygulamalarından biri olan 'Çeviri' için karanlık mod desteğini bazı Android kullanıcıları için geçtiğimiz şubat ayında kullanıma sunmuştu. Devam eden süreçte iOS kullanıcıları için de karanlık mod desteğini yayınlayan şirket, özelliği şimdiye dek yaygın kullanıma sunmamıştı.

Şimdiyse gelen son kullanıcı raporlarına göre Google, Çeviri için karanlık mod özelliğini birçok kullanıcı için yayınlamış durumda. Yeni ve değiştirilmiş bir şekilde gelen bu özellik, şubat ayında gördüklerimize kıyasla çok daha iyi ve tutarlı görünüyor.

Yeni karanlık mod, şubat ayındaki sürüme kıyasla çok daha başarılı görünüyor:

Yenilenen şekliyle tekrardan kullanıma sunulan karanlık mod desteğine sahip olan Google Çeviri, tam anlamıyla bir karanlık mod deneyiminden ziyade gri rengin hâkim olduğu bir 'koyu mod' deneyimini kullanıcılara sunuyor. Karanlık mod özelliğiyle birlikte grinin ön plana çıktığı bir yapıya bürünen uygulamada; simgeler mavi, çeviri geçmişinin yer aldığı arka plan ise siyah olarak tasarlanmış durumda. Bu noktada çeviri kısmına herhangi bir yazı yazdığınızda ise yazıların soluk beyaz bir renkte göründüğünü söyleyebiliriz.

Yenilenen karanlık modu kullanabilmek için Google Çeviri'nin v6.10 sürümünü cihazınıza yüklemeniz gerekiyor. Bu noktada Android uygulama mağazasını kontrol ederek sizin cihazınız için en son hangi sürümün yayınlandığını kontrol edebilir, v6.10 sürümünü indirerek Çeviri uygulamasını karanlık mod desteğiyle kullanabilirsiniz.

Yazımızı noktalamadan önce Çeviri'nin karanlık mod desteği hakkında sizlerin neler düşündüğünü de soralım. Sizce Google Çeviri'nin karanlık mod desteği başarılı olmuş mu, yoksa eksik kalan noktalar bulunuyor mu? Fikirlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilir, bunun gibi daha fazla içeriğe ulaşmak için bizi takip edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2020/07/26/google-translates-dark-mode-rolling-out-widely-apk-download/
22
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
22
3
0
0
0