Google, "Bugüne Kadarki En Gelişmiş Dil Modeli" PaLM 2'yi Tanıttı: İşte GPT-4 Rakibi Yapay Zekanın Özellikleri

13
1
1
0
0
Google, bugün gerçekleştirdiği I/O etkinliğinde birçok yapay zekâ duyurusuna yer verdi. 100'den fazla dil desteğine sahip en yeni dil modeli PaLM 2'de bunlardan biriydi.

Google, heyecanla beklenen geliştirici konferansı I/O’yu gerçekleştirdi. Birçok yeni ürün ve hizmetini tanıtan teknoloji devi, bunlara ek olarak çok merak edilen konulardan olan yapay zekâya da etkinlikte büyük yer verdi.

Şirket, sunumunda en yeni dil modeli PaLM2’yi tanıttı. Google’ın çok dilli, kod yazabilen ve muhakeme yeteneklerine sahip model hakkında paylaştığı detaylara birlikte göz atalım.

PaLM 2, şimdiden 25 hizmete güç veriyor

En küçükten en büyüğe doğru Gecko, Otter, Bison ve Unicorn olarak sunulacak PaLM 2’nin ön izlemeye açıldığı ifade edildi. Sundar Pichai, Gecko’nun mobil cihazlarda çalışabilecek kadar hafif olduğunu, çevrimdışıyken bile yeterince hızlı olacağını ekliyor. Bu çok yönlülükle PaLM 2’nin daha fazla kişiye yardımcı olacağı ekleniyor.

PaLM2, Google’ın ChatGPT rakibi sohbet botu Bard’a güç veriyor ve şirketin yapay zekâ hamleleri için temel model işlevi görüyor. Google, şimdiden dil modelinin 25 üründe yer aldığını da açıklamalarına ekledi.

Google, en gelişmiş dil modelinin, mantık, matematik gibi konularda iyi olduğunu söylüyor. Örneğin model; kod yazma, hataları düzeltme gibi özelliklere sahip. Google JavaScript ve Python dahil 20’den fazla programlama dili desteğine sahip olduğunu ekliyor.

Oluşturulması büyük zaman ve kaynak gerektiren diğer büyük dil modelleri gibi PaLM 2 de tek bir üründen ziyade, tüketici ve kurumsal ortamlarda kullanılacak farklı sürümleri olan bir ürün ailesi olarak karşımıza çıkıyor.

PaLM 2, 100'den fazla dil desteğine sahip

Buna ek olarak modelin 100’den fazla dil içeren bir yapı üzerinde eğitildiği de söyleniyor. Bu sayede model, deyimler, şiirler gibi metinleri anlama ve tercüme etme gibi konularda daha gelişmiş hale geliyor.

13
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
1
0
0