Google, Profesyonel Bir Fotoğrafçı Gibi Düzenlemeler Yapabileceğiniz Özelliğini Duyurdu: İşte Yapay Zeka Destekli Yeni Magic Editor

5
0
0
0
0
Google, Profesyonel Bir Fotoğrafçı Gibi Düzenlemeler Yapabileceğiniz Özelliğini Duyurdu: İşte Yapay Zeka Destekli Yeni Magic Editor
Google Fotoğraflar uygulamasının düzenleme aracı Magic Editor'a yapay zeka desteği geldi. Uygulama artık nesnelerin yerini değiştirmeye veya kaldırmaya dahi yardımcı olacak.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın dün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği I/O etkinlikleri, tam anlamıyla yapay zeka odaklıydı. Bu bağlamda; şirket istisnasız olarak tüm hizmetlerine yapay zeka destekli özellikler pompaladı. Elbette Google Fotoğraflar uygulaması da bu durumdan nasibine düşeni aldı. 

Google Fotoğraflar'da yerleşik olarak bulunan "Magic Editor" isimli düzenleme aracı, yapay zeka destekli bir dizi özellik kazandı. Bu özelliklerden bazıları, Adobe Photoshop gibi gelişmiş fotoğraf düzenleme uygulamalarını dahi kıskandıracak türden. Zira Google Fotoğraflar ile artık aklınıza gelen herhangi bir düzenlemeyi, yapay zekanın yardımıyla saniyeler içerisinde yapabileceksiniz.

Nesnelerin yerlerini, hava durumunu veya arka planı değiştirebileceksiniz!

Magic Editor uygulamasının yeni yapay zeka desteği, bir fotoğraftaki nesnelerin yerlerini değiştirmenize yardımcı olacak. Ayrıca sadece nesneler de değil. İsterseniz arka planı veya hava durumunu dahi değiştirebileceksiniz. Yukarıda, bunun nasıl olacağına dair bir örnek görüyorsunuz. Hem arka planda hem de fotoğrafın öznesinde bulunan istenmeyen nesneleri kaldırıp, fotoğraftaki herhangi bir şeyin yerini değiştirebilirsiniz. Tüm bunlardan sonra da gökyüzündeki bulutları kaldırıp, yerine masmavi gökyüzü koyabilirsiniz.

Yukarıda, Magic Editor ile düzenlenmiş başka bir örneği görüyorsunuz. Yapay zeka, bebeği fotoğrafın ortasına doğru taşırken, arka planda eksik kalan balon ile bankı mükemmel bir biçimde tamamlayabiliyor. Böylelikle eldeki fotoğraf, bir profesyonel tarafından çekilmiş gibi görünüyor.

Ancak bu özelliği şu an için kullanamazsınız. Google tarafından yapılan açıklamalarda, Magic Editor uygulaması için sunulan yapay zeka destekli araçların, bu yılın sonlarına doğru önce Pixel telefonlara ulaşacağı belirtildi. Diğer kullanıcılar ise muhtemelen önümüzdeki yıl itibarıyla Magic Editor'un yapay zeka özelliklerinden faydalanacaklar.

Google'ın adeta çöpe dönen arama servisi, yapay zeka ile yeniden hayat bulacak!

İlk aşamada ChatGPT rakibi olarak duyurulan Google Bard ise kişisel asistanınız haline gelecek

Google'ın yapay zeka destekli Gmail ve ofis uygulamaları, Microsoft'u unutturacak türden!

Kaynak : https://blog.google/products/photos/google-photos-magic-editor-pixel-io-2023/
5
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
0
0
0
0