Google Haritalar, 3 Yıl Sonra Yeniden Apple Watch'a Geliyor

12
6
2
2
0
Google, Haritalar uygulamasının iOS sürümünün güncelleneceğini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre güncelleme, Google Haritalar'ı Apple Watch'lara geri getirecek. Ayrıca Google Haritalar, artık Apple CarPlay'de de bir gösterge ekranına sahip olacak.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın en popüler hizmetlerinden bir tanesi hiç şüphesiz Haritalar. Kullanıcılara navigasyon ve sokak görünümü gibi etkileyici özellikler sunan uygulama, Android ekosisteminin en çok tercih edilen harita uygulamalarından bir tanesi. iOS platformundaki kullanıcılarsa bu uygulamanın bazı önemli özelliklerini kullanamıyorlardı. Google tarafından yapılan açıklamalar, Haritalar'ın iOS sürümüne önemli yeniliklerin geleceğini gösteriyor.

Akıllı cihazların kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Bu sektörde tercih edilen en popüler ürünlerin başında da akıllı saatler geliyor. Google, Apple tarafından geliştirilen akıllı saatlere sunduğu Haritalar desteğini, 2017 yılında çekmişti. Yapılan son açıklamalar, Google Haritalar'ın üç yıl sonra Apple Watch'lara geri döndüğünü ortaya koyuyor. Ayrıca Google Haritalar, artık Apple CarPlay'de de daha işlevsel bir şekilde kullanılabilecek.

Google Haritalar

Google tarafından yapılan açıklamalara göre Apple Watch sahipleri, bir sonraki güncellemeyle birlikte etkileyici bir deneyim yaşayacaklar. Bu bağlamda kullanıcılar, akıllı saatlerini kullanarak bir bölgeyi bisikletle, yürüyerek ya da toplu taşıma araçlarıyla gezebilecekler. Ayrıca kullanıcılar, daha önceden kaydettikleri bir lokasyon için doğrudan navigasyon desteği alabilecekler. Ancak bir kullanıcı, daha önce kaydetmediği bir yer için akıllı saatinden navigasyon hizmeti almak isterse, öncelikle iPhone'unu kullanması gerekecek.

Apple Watch

Google'ın harita hizmetine eklediği başka bir özellikse Apple CarPlay kullanıcılarına rahat bir nefes aldıracak. Çünkü kullanıcılar, sunulacak bir güncellemeyle birlikte Apple CarPlay'da bir gösterge ekranına sahip olacaklar. Bu ekran, kullanıcılara müzik ya da podcastler gibi medyalar için oynatma kontrolü yapılmasını sağlayacak. Ayrıca kullanıcılar, bir yandan navigasyon özelliğini kullanırken diğer yandan da takvim randevularını takip edebilecekler. Google, bu işlevselliği bölünmüş ekranla sağlayacak.

Apple CarPlay

Google tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcılar, Apple CarPlay'deki gösterge ekranına bu hafta içerisinde erişebilecekler. Kullanıcılar, Google Haritalar'ın Apple Watch desteğine ise önümüzdeki haftalarda sunulacak bir güncelleme ile erişme imkanı yakalayacaklar. Google, bu adımı atarak Apple Haritalar'ın karşısına çok güçlü bir rakip olarak çıkacakmış gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/google_maps_apple_watch_carplay_dashboard_ios-news-44691.php
12
6
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
6
2
2
0