Google'ın Geliştirdiği En Güçlü Kuantum Bilgisayarın Özellikleri 'Yanlışlıkla' Paylaşıldı

58
9
4
3
3
Fortune ve Financial Times dergileri, NASA'nın bir internet sitesinde yanlışlıkla paylaştığı bilgileri elde ettiğini açıkladı. Dergilerin iddialarına göre NASA tarafından yayımlanan makalede, NASA ve Google ortaklığında çalışmaları sürdürülen kuantum bilgisayarla ilgili çok önemli bilgilere yer veriliyordu. Ancak ne Google ne de NASA, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Süper bilgisayarlarla ilgili çalışmaların sürdürüldüğü günümüzde, ilginç bir olay yaşandı. İddialara göre NASA, Google ile iş birliği yaparak geliştirilen dünyanın en hızlı kuantum bilgisayarına ait bilgileri "yanlışlıkla" internet üzerinde paylaştı. Yeni kuantum bilgisayarlarıyla ilgili bilgileri yanlışlıkla paylaşan NASA, paylaştığı bilgileri birkaç dakika içerisinde kaldırmış olsa da yine de bilgileri, kamuoyundan saklayamadı.

Google ve NASA'nın ortaklaşa geliştirdiği yeni süper bilgisayarla ilgili bilgiler, Financial Times ve Fortune dergileri aracılığıyla kamuoyuna duyuruldu. Ancak ne Google ne de NASA, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

google nasa

NASA tarafından yanlışlıkla paylaşılan makalede, çalışmaları devam eden bu kuantum bilgisayarla ilgili çok kritik bilgiler yer alıyor. Makaleye göre bu kuantum bilgisayar, mevcut süper bilgisayarların 10.000 yılda tamamlayacağı bir hesaplamayı sadece 200 saniyede yapabiliyor. Ayrıca Google Cloud servisinin 50 trilyon saate ihtiyaç duyacağı bir görev, bu kuantum bilgisayarla sadece 30 saniye içerisinde tamamlanabiliyor.

Eğer bu iddialar doğruysa Google, kuantum işlemciler konusunda Microsoft, Intel ve IBM gibi teknoloji devlerini geçmiş olacak. Bu da Google'ın ilerleyen dönemlerde, rakiplerinin çok ama çok önünde olabileceğinin bir göstergesi. Zaman ne getirir bilinmez ancak ilerleyen dönemlerde NASA ve Google ortaklığında geliştirilen bu kuantum bilgisayar, adından sık sık söz ettirecekmiş gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.rt.com/usa/469325-google-quantum-computer-reports/
58
9
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
58
9
4
3
3