Google'ın Oyun Dünyasını Değiştirecek 'Stadia' İsimli Bulut Oyun Sistemi Resmen Tanıtıldı

124
36
6
6
4
Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız Google'ın yeni oyun sisteminin isminin Stadia olduğu açıklandı. Stadia, oyun dünyasını değiştirecek birçok yenilikle beraber geliyor.

Teknoloji devi Google, bulut oyun sistemine resmen giriş yaptı. Şirket, Stadia adını verdiği bulut oyun sistemini bugün resmen tanıttı. Google, San Fransisco şehrinde yer alan Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda 1 saat süren bir gösterimle bu yeni projelerini tanıttı.

Google’ın planladığı bulut oyun sistemi ‘oyunlar için Netflix’ fikrini benimsiyor. Projeyi basitçe özetleyecek olursak Stadia, platformlar arası destek sunarak istediğiniz oyunu istediğiniz cihazda oynamanızı sağlayacak. Örnek olarak Devil May Cry 5’i iPhone’unuzda, Dead Cells’i akıllı televizyonunuzda veya Apex Legends’ı Mac’inizden oynayabileceksiniz.

Stadia, oyunları 4K çözünürlüğünde ve saniyede 60 kare hızında oynatacak ve gelecekte 8K çözünürlüğe ulaşacak ancak bundan çok daha fazlası var.

Daha fazla bağlantı demek daha fazla tüketim demek ve Stadia, oyun geliştiricilerinin oyunlarını satması için yeni bir pazar olarak karşımıza çıkacak. Örnek verecek olursak, YouTube’dan bir oyunun fragmanını izlediğinizde videonun sonunda ‘Oyna’ şeklinde bir buton belirecek ve 5 saniye sonra Chrome tarayıcınızda oyunu oynayabileceksiniz.

Google, bulut oyun sisteminin geleceğini çok önemsiyor gibi görünüyor. Geleceğin oyun sistemi olarak nitelendirilen bulut oyun sistemi konusunda birçok önemli şirket girişimlerde bulunuyor ancak Google bu hareketiyle diğer şirketlerin önüne geçmiş durumda.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/03/19/google-streaming-video-games-gdc-2019/
124
36
6
6
4
Emoji İle Tepki Ver
124
36
6
6
4