Google, Kullanıcı Deneyimi İyileştirmeleriyle Birlikte Chrome 74'ü Yayınladı

7
3
2
1
0
Google, kullanıcıları ciddi şekilde rahatsız eden hareket animasyonlarının sınırlandırıldığı Chrome 74 güncellemesini yayınladı.

Google, dünyanın en popüler web tarayıcısı Chrome için Mac, Linux, Android ve iOS platformlarında Chrome 74 güncellemesini yayınladı. Güncelleme ile birlikte kullanıcı deneyimini ciddi şekilde etkileyecek olan yeni bir erişilebilirlik ayarı tarayıcıya eklenirken; geliştiriciler için de birkaç yeni özellik eklendi.

Tarayıcıya ziyaret ederken sayfayı aşağı yukarı kaydırdığınızda ya da yakışlaştırmaya çalıştığınızda rahatsız edici hareket efektleri ile karşılaşırsınız. Google, bu noktada kullanıcı şikayetlerini dinlemiş olacak ki web sitelerinin hareket animasyonlarını sınırlıyor. Bu sayede daha az bulanıklık, daha fazla kullanıcı memnuniyeti sağlanmış oluyor.

Geliştiriciler noktasına baktığımızda Google, özel sınıf alanları (private class field) yaratmanın artık daha kolay ve temiz olduğunu söylüyor. Ayrıca bir süredir diğer tarayıcılarda desteklenen CSS Geçişleri, yeni güncelleme ile birlikte Chrome tarafından da destekleniyor. Dikkat çeken bir diğer değişiklik ise Google’ın bir özelliğin etkin olup olmadığını kontrol etmek için yeni bir özellik politikası API’ını tarayıcıya eklemiş olması.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/04/23/google-chrome-74/
7
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
1
0