Facebook, Kullanıcı Deneyimini İyileştirmek İçin Chrome'a Özel Kod Ekledi

14
9
1
1
0
Facebook, Kullanıcı Deneyimini İyileştirmek İçin Chrome'a Özel Kod Ekledi
Facebook, yayınladığı blog gönderisi ile Chrome için bir API geliştirdiklerini ve bu sayede kullanıcı deneyimini iyileştireceklerini söyledi.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, Google ile iş birliği gerçekleştirerek dünyanın en popüler web tarayıcısı olan Chrome için bir API geliştirdi. Facebook tarafından geliştirilen isInputPending API’ın deneme sürümü, ile kez Chrome 74 ile birlikte kullanıma sunulacak.

Tahmin edebileceğiniz gibi Facebook, Chrome kodlarının içine yerleştirilen isInputPending API ile kullanıcı deneyimini daha akıcı ve pürüzsüz hale getirmeyi amaçlıyor. Facebook’un API’ı, bir tıklama yapıldığında ya da tuşa basıldığında tarayıcı kaynaklı gecikmeleri minimuma indirerek Facebook deneyimini en iyi hale getirmeyi amaçlıyor.

Facebook’ta yazılım mühendisi olarak görev yapmakta olan Nate Schloss ve Andrew Comminos, dün yayınladıkları blog gönderisi ile isInputPending API’ı resmi olarak duyurdular. Comminos, yeni geliştirdikleri API’ı uzun süre kullanmaya devam etmek istediklerini ve açık kaynaklı tarayıcılar için katkı vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak : https://www.gadgetsnow.com/tech-news/facebook-announces-its-first-browser-api-for-chrome/articleshow/69007679.cms
14
9
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
9
1
1
0