Google Play Music, Android Mağazasında 5 Milyar İndirme Sayısına Ulaştı

11
8
3
1
1
Google Play Music kısa süre içerisinde Play Store'un öne çıkan uygulamalarından biri haline geldi. Android telefonların vazgeçilmezlerinden olan müzik uygulaması, indirme sayısında önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

Google Play Music, iki yılı aşkın süredir hayatımızda ve Android ekosisteminin öncü uygulamalarından biri. Google YouTube Music ile ikinci bir atılım yapsa da Play Music önemli bir dönüm noktasına daha ulaştı. Uygulama, Google Play Store'da 5 milyar indirmeyi geçti.

Music Play, bu başarılı sayıya ulaşan altıncı uygulama. Daha önce YouTube, Haritalar, Arama, Gmail ve Chrome uygulamaları 5 milyar indirmeyi geçen ilk uygulamalar olmuşlardı. Elbette Google uygulamalarının etkileyici performansında Android cihazlarda önyüklü olarak gelmesinin payı büyük. Diğer yandan YouTube Music'in de Android 10'da varsayılan uygulamalardan biri haline gelmesiyle selefinin önüne geçmesi kaçınılmaz görünüyor.

google play music vs youtube music

Yine de Play Music şu anda YouTube hizmetlerinin karşısında önemli bir müzik oynatma seçeneği olarak yer alıyor. Ancak YouTube Music'e eksik özellikler yavaş yavaş eklenmeye devam ediyor ve ilerleyen dönemlerde daha cazip bir seçenek haline gelmesi olası.

Bakalım Play Music günümüzün popüler müzik hizmetleri karşısında daha ne kadar dayanabilecek. Uygulamanın ilerleyişini ve nasıl bir yola gireceğini şimdilik kestirmek zor.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/10/27/google-play-music-marches-to-the-beat-of-its-own-drum-reaches-5-billion-play-store-downloads/
11
8
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
8
3
1
1