Google, Sizin Hakkınızda Sandığınızdan Çok Daha Fazlasını Biliyor

46
9
8
5
2
Google, reklam kişiselleştirmeleri için kullanıcı verilerine başvuruyor ve aramalarınıza göre ilgi alanlarınızı birçok kategoride tahmin ediyor. Arama devi kişisel verileri reklamverenlerle paylaşarak isabetli bir hizmet sunmaya çalışıyor.

İnternet kullanıcıları Google'ın arama geçmişinden kendileri hakkında ilişki durumu ve hatta çocuk sahibi olup olmadıkları dahil tanımlanan bilgileri tam olarak öğrenebilirler. Arama devi, Gmail hesabı olan kullanıcılarla "Reklam Kişiselleştirme" ayarlarında reklamverenlerle paylaşmak için kendileriyle ilgili hangi bilgileri topladığını ortaya koyuyor.

Google hesabı ana sayfasından 'Gizlilik ve Kişiselleştirme' ve ardından 'Reklam Kişiselleştirme' yolunu izleyerek alışveriş alışkanlıklarından, favori sporlara, müzik türlerinden ve evcil hayvanlarınıza kadar belirlenen ilgi alanlarınıza bakabilirsiniz.

google reklam ayarları

Her ne kadar Google, yaşınızı ve cinsiyetinizi almadığını iddia etse de, arama geçmişini reklamverenlerin kullanıcıları daha özel bir şekilde hedeflemelerine yardımcı olan bireysel bir profil oluşturmak için kullanıyor. Google reklam kişiselleştirme sayfasında durumu, "Reklamlar, Google Hesabınıza eklediğiniz kişisel bilgiler, Google'ın iş ortağı olan reklamverenlerden edinilen veriler ve Google'ın ilgi alanlarınızla ilgili tahminlerine dayalı olarak gösterilir. Hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğiniz faktörü seçin veya tercihlerinizi güncelleyin." şeklinde özetliyor.

Google reklam kişiselleştirme kapalı

Reklam kişiselleştirme özelliği yalnızca Google hesabınızdaki reklam kişiselleştirme ayarı açıksa çalışıyor. Bu özelliği istediğiniz zaman kapatabiliyorsunuz. Kendi profilimde ayar açıktı ve gerçekten de hakkımda birçok doğru tahmin vardı. Ancak durum, herkes için böyle olmayabiliyor ve Google, çoğu zaman ilgi alanlarınızı abartabiliyor.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/femail/article-7477795/What-does-Google-REALLY-know-Link-reveals-information-search-giant-gathered.html
46
9
8
5
2
Emoji İle Tepki Ver
46
9
8
5
2