Play Store'da Haberler Kategorisine Getirilen Yeni Kural Sonrası Binlerce Uygulama Kaldırıldı

25
17
4
3
2
Google, ABD'de seçim tarihinin yaklaşmasıyla birlikte yanlış bilginin yayılmasının önüne geçmek için yeni önlemler aldı. Google'ın koyduğu yeni kurallar sonrasında Play Store'dan binlerce uygulama kaldırıldı.

Teknoloji devleri, son yıllarda birçok kez eleştiri oklarının hedefi oldu. Bu konuda gelen en sert eleştiriler ise özellikle yanlış bilginin yayılması konusunda oldu. Dolayısıyla şirketler de yanlış bilginin yayılmasını önlemek için çeşitli yöntemler geliştirmeye başladı.

Tabii bu konuda çeşitli önlemler alan şirketlerden bir tanesi de arama devi Google oldu. Özellikle ABD'de seçimlerin yaklaşması sebebiyle aldığı önlemleri sıklaştıran Google, bu sıkı önlemlerini Google Play Store'daki Haberler ve Dergiler kategorisi için de uyguladı.

Binlerce uygulama kaldırıldı

google play store, google play store logo

Google tarafından alınan bu önlem sonrasında binlerce uygulama Play Store'dan kaldırıldı. Bu uygulamaların kaldırılmasının resmi sebebinin ise uygulamaların yanlış bilgi yaymayla ilişkilendirilmeleri ya da yanlış bilginin yayılmasını önlemek için harekete geçmemiş olmaları söylendi.

Ayrıca bu uygulamalardaki resmi hükûmet bilgileri de düzenlendi. Bu uygulamalar, bundan sonra güvenilir bir kaynak göstermeden resmi hükûmet bilgilerini aktaramayacak. Google'ın getirdiği bu yeni kurallar hem normal dönemlerde hem de seçim dönemlerinde oldukça etkili olacak.

yanlış bilginin yayılması

Seçim dönemleri oldukça hararetli geçen dönemler oluyor. Seçim dönemlerinde, ülkemizde olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde siyasi isimler hakkında yanlış bilgiler yayılıyor. Yayılan bu bilgilerin herhangi bir gerçeklik payı olmasa da insanların tercihleri konusunda oldukça etkili olabiliyor. Dolayısıyla Google'ın bu konuda çeşitli önlemler almış olması oldukça önemli.

Peki, sizce teknoloji ve sosyal medya devleri tarafından yanlış bilginin yayılmasını önlemek için alınan önlemler etkili oluyor mu? Bu konunun önüne tamamen geçilebilir mi? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2020/08/google-play-s-news-category-requirements-leads-to-thousands-of-apps-being-removed.html
25
17
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
25
17
4
3
2