Google Yöneticisi, Apple'ın Gizlilik Odaklı Özelliğini Beğendiğini Söyledi

23
9
0
0
0
Mark Risher, verdiği bir röportajda 'Apple ile Giriş Yap' özelliğini beğendiğini dile getirdi.

Apple’ın kullanıcı gizliliği odaklı yeni özelliği 'Apple ile Giriş Yap', Google’ın ürün yönetimi direktörü Mark Risher tarafından da takdirle karşılandı. The Verge’e verdiği röportajda, Facebook ve Google tarafından kullanılan ve Apple’ın kullanıcılarına sunduğu bu özelliği beğendiğini ifade eden Risher’in olumsuz baktığı bir konu da var. Risher, “Bu özellikle ilgili birçok ima bulunuyor, sanki aralarından bir tanesi saf ve temiz diğerleri yozlaşmış gibi sunuldu ve bunu beğenmedim” dedi.

Google’ın aynı özellikli butonuyla ilgili de konuşan Risher, veri kaydedilen tek anın kimlik doğrulama anı olduğunu ve bu verinin hiçbir yerde paylaşılmadığını söyledi. Mark Risher, bu butonun bazılarının sandığından daha az 'veri toplama' odaklı olduğunu da ifade etti.

Apple’ın bu özelliklerini sunuş tarzını beğenmese de genel olarak özelliği sevdiğini ifade eden Risher, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

Bu teknolojinin internet için daha iyi olacağını ve insanları daha da güvende tutacağını düşünüyorum. Siteye girerken bizim rakiplerimizin butonlarına tıklasalar bile bir kullanıcı adı ve şifre yazmalarından ya da geri dönüştürülmüş bir kullanıcı adı ve şifre kullanmalarından daha iyidir.”

Peki yeni özellik hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Apple’ın, Apple ile Giriş Yap özelliği gerçekten kullanıcıların internette daha güvenli gezmesini sağlayabilecek mi?

Kaynak : https://www.idownloadblog.com/2019/06/12/google-apple-sign-in-safer-comments/
23
9
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
9
0
0
0